Connect with us

Парламент

Тошко Йорданов замеря с „проститутки“ Киро, Лена и Асен, Пеевски към Денков: Да те пазя ли пак от бой?

Published

on

Остри реплики между Тошко Йорданов от ИТН и Николай Денков от ППДБ в пленарната зала нажежиха обстановката.

Йорданов заяви, че ИТН ще подкрепят всички предложени номинации за председател на НС, за да започне работа парламента и да се стигне до процедурата по даване на мандати от президента.

„Първия мандат, тези които яха в кабинета на Борисов и пиха кафе в скута на пеевски, партията с „П“ и се държат като „П“ – патици, истински доказаните политически шафрантии в този парламент, така че може да направите мандат, ще имате огромно мнозинство. Те знаят как да ви манипулират, вие знаете как да им се отблагодарявате“.

На свой ред на трибуната застана Николай Денков.

„Вие сте тръгнали удобно да се решавате нещо и не се крийте зад гърба на ППДБ“.

Неговото изказване беше последвано от реплики от място на председателя на ДПС Делян Пеевски. Той подвикна към проваления премиер: Да идвам ли пак да те пазя от Тошко да не те бие!?

ШАФРАНТИЯ: Думата е нарицателно за лека жена, проститутка. Произлиза от името на французина мосю Шафран, собственик на кабаре в София, открито в края на 19 век. Употребата на такава дума е предизвикана от неприемливото за българите поведение на жените французойки обслужващи посетителите, спрямо морала и нормите на поведение в България по това време. (Взето от Уикиречник)

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени