Connect with us

Парламент

На Лена Бориславова й увисна мустака: Любо Дилов с неприлично предложение, каквото само Киро й е отправдял

Published

on

Депутатът от ГЕРБ-СДС Любен Дилов-син направи много ефектно предложение за разрешаване на парламентарната криза преди депутатите все пак да изберат Рая Назарян за председател на Народното събрание.

Аз мисля, че тази нощ г-жа Лена Бориславова може да влезе в съответните регистри и да впише председател на Народното събрание. Аз мисля, че това не е невъзможно, даже не е незаконно. Никой досега не го е обявил за незаконно.“ Това заяви депутатът Дилов-син от трибуната по време на процедурата за избор на председател.

В този момент камерата показа Бориславова, която гледаше с повишен интерес към трибуната и не мигаше от изумление.

Закачката на депутата от ГЕРБ бе ирония към начина, по който Кирил Петков става служебен министър на икономиката с цената на фалшифицирани документи и фактическа измама, представени на Агенцията по вписванията. Неверните обстоятелства са били нужни, за да се изчисти от всякакъв вид конфликт на интереси. Истинността на изнесените факти бе потвърдена и от журналиста от BIRD Атанас Чобанов: „Като един от основателите на сдружението „Да запазим Корал“ и след проверка на документите мога да потвърдя на 100% изнесената информация от колегите от „Биволъ“.“

Фалшификацията е включвала поредица от недействителни и неистински документи, изготвени и легализирани от адвокат Лена Бориславова. Целта е била да бъдат въведени в заблуждение държавните институции, че Кирил Петков Петков няма никакво противоречие със законите, за да бъде назначен за министър на икономиката през 2021 г.

Припомняме, че Петков не понесе никаква санкция за нарушаването на Българската Конституция, въпреки че е лично отговорен за това. Паралелно се оказва, че съществуват достатъчно основания за нарушени редица други закони, включително Наказателния кодекс, за да бъде все пак назначен Кирил Петков за министър на икономиката.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени