Connect with us

Лайф или жизнь

bTV спира „Ергенът“, записалите се досега ще си останат само с лист хартия! Причината: Няма пари, има къртици

Published

on

Занапред бТВ няма да снима „Ергенът“, след като три поредни години го излъчваше, става ясно от публикация в „Уикенд“. Шоуто се оказва прекалено скъпо за телевизията след забраната на рекламите на хазарт, които доведоха до рязък спад в приходите.

Кандидатките да търсят любов по телевизията занапред ще си останат само с подадените документи за кастинг, твърдят отлично запознати източници на „Уикенд“. Лицензът за „Ергенът“ на „Уорнър Брадърс“, която е собственик на правата на шоуто, се оказал прекалено скъп на фона на намаляващите приходи от реклама.

Въпреки че риалитито като цяло се радва на добър рейтинг, за подготовката му отиват няколко милиона, които трябва да се избият с реклами. Тази пролет обаче Народното събрание забрани рекламата на хазарт, която беше основен източник на пари в телевизията.

Резултатът веднага е бил усетен в изпразнената каса. Трябвало е да се направят съкращения в бюджета и шефовете са отрязали най-скъпото перо – „Ергенът“. Другото, което е оказало влияние за това решение, е фактът, че снимките са месеци преди излъчването, победителките са ясни много рано и винаги досега още на старта на шоуто е изтичала информация кои са те.

Явно в екипа има къртици, които съобщават на определени медии тази уж секретна информация. Интригата изчезва още в началото и тази година това се е усетило по рейтинга.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени