Connect with us

Нюзрум

Той измисли „Времето е наше“! А днес каза в Нова, че няма време ГЕРБ и ДПС час по-скоро да направят правителство

Published

on

Той измисли думите на демокрацията – “Времето е наше“. Но живеем ли в политическо безвремие днес? Пред Нова ТВ говори социологът и бивш министър на образованието професор Георги Фотев.

По думите му управлението на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС не е било коалиционно. „Партията на Борисов и ДПС нямат големи идеологически различия. Защо да няма коалиция? От игри и прикриване се е получила тежка политическа криза, така че трябва да се говори открито и правдиво. „Величие“ е абсолютно арогантен нихилизъм. Успехът им се дължи на рушенето на неукрепналата демократична и политическа култура. Имаше принос и отблъскващата предизборната кампания“, коментира той.

Според него един евентуален политически проект на Румен Радев би се провалил – защото няма значима фигура, която да не гледа към Европа.

„Избирателната активност е катастрофално ниска. Политическата криза, която тече, е много притеснителна. Тя се усложнява от това, че не е съпроводена с икономическа. Има и друга криза – на ценностите, в сърцевината на политическата е. Има няколко ключови неща, върху които трябва да се акцентира. Как така ГЕРБ-СДС ще канят всички, ако някои партии искат излизане от ЕС и НАТО? При избора на регулатори катастрофира „сглобката“. Трябва да бъде ясно – в новия кабинет ще има ли ангажимент за независими регулатори?“, посочи Фотев.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени