Connect with us

Fake Harvard

В БНР не я канят, но тя взе думата в друго радио и каза нещо, което обрича Киро и Асен на вечни мъки

Published

on

За „Продължаваме промяната“ няма никакви перспективи за участие във властта. Това е пределно ясно на всички, включително и на тях самите. Това каза председателят на Българската асоциация за политически науки проф. Румяна Коларова в предаването „България, Европа и светът на фокус“ на Радио „Фокус“.

Според нея присъствието на „Продължаваме промяната“ в политическото пространство ще бъде единствено и само благодарение на електората на „Демократична България“.

„Тяхната подкрепа се сведе между 2 и 5% от тези, които е получила общата коалиция, защото е пределно ясно, че минималната подкрепа за „Демократична България“ едва ли може да слезе под 7%. „Продължаваме промяната“ ще се превърне в нещо като фирмена марка, която е залепена за тази коалиция. Техните претенции във властта бяха прекалено големи и очевадно подплатени с неспособност да комуникират и да осъществяват политически мерки“, коментира Коларова.

Заявката на „Продължаваме промяната“, че ще бъде опозиция, по думите й е спорна.

„Опозиция е партия, която в момента не е в управлението, но запазва шансовете си в бъдеще да бъде. От гледна точка на тази перспектива „Продължаваме промяната“ няма особени шансове за това. Ако продължава така, тя няма шансове да бъде и в парламента. Заявките за реванш са опит да се създаде някакво самочувствие в условия на електорална катастрофа“, смята Коларова.

Следващи предсрочни избори според нея ще бележат края на политическото битие на „Продължаваме промяната“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени