Connect with us

Гербери

Бойко спешно в Търново, ще помогне на стотиците пострадали, стига да има правителство: Уплашиха се, няма да съм премиер

Published

on

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се появи във Велико Търново, за да се запознае с пораженията след опустошителните бури и градушки, ударили района.

Тази седмица ще стане ясно ще има ли правителство, заяви той.

Други години тук щяха да са двама министри, посочи лидерът на ГЕРБ, оглеждайки пораженията от стихията.

„Важно е първо да направим правителство. Мога да ви обещая, че с парламентарната група, ако има правителство ще направим нещо за вас. Ако няма правителство нищо не можем да направим“, обърна се към хората, понесли щети от градушките Борисов.

„Ще видим и по другите градове какво е положението. Има ли правителство – ще го вкараме в парламента, ще го вземем като решение. Ако искат и другите партии ще се включат, да не е самоцелна работа, а да подпомогнем българите. Надявам се тази седмица да стане ясно“, добави той.

„Едни с реколта, други с коли, трети с керемиди, цигли. Надявам се тази седмица да стане ясно“, посочи той, оглеждайки щетите.

„Стана ми жал за вас като гледах репортажите“, каза Борисов и посочи, че е на място като приятел на хората.

Заедно с Борисов бе и кметът на Велико Търново Даниел Панов, който обясни на хората как и кога ще получат помощ за възстановяване на щетите от градушките в последните дни. От понеделник започва извозването на счупените керемиди, от кметството ще бъдат разпределени нови, увери Панов.

На въпрос защо толкова време след наводненията се отпускат средствата от държавата, Борисов отвърна: „Затова сега битката е кой да е опозиция. Битката е сега кой да е най-кресливата опозиция. Тези две години защо не им помогнаха в Карлово?“

„Ако има правителство, ще се реши помощта. Не мога да ви кажа от сега каква ще е. Премиерът ще каже. Те пък се уплашиха да не съм аз, няма да съм аз“, каза лидерът на ГЕРБ.

Той отбеляза, че климатът се променя.

„В Банкя беше в 4:30. Не беше така като при вас, но така пукаше. Има какво да решаваме в парламента. Решаваме, после всеки си знае от фонда“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени