Connect with us

Гербери

Томислав Дончев изби зъбките на Киро, Асен и ДеБъ: Вие сте… Хитрино и Грамада! И до там

Published

on

Хитрино и Грамада се оформят като центрове на либералната общност, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев на пресконференцията, на която партията отчете резултатите от изборите на 9 юни.

5 200 ИСКАТ БОЙКО БОРИСОВ ОТНОВО ПРЕМИЕР! ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ ТЯХ ТУК

„Интересен е анализът на общини, не само по избирателни райони. В 174 общини печели ГЕРБ-СДС, в 77 – ДПС, в 8 – БСП, Възраждане – в 4, ПП- в 3. И тук имаме добър повод за анализ, защото ако броим резултатите в София за победа, другите две общини са Хитрино и Грамада, които категорично се оформят като центрове на либералната общност“, бяха точните думи на Дончев (б.р. – общините в България са 265).

„За нас тази победа е важна, защото се случи след години опити на голяма част от политическата система и част от държавните институции да фокусират усилията за унищожаване на една политическа сила, които очевидно се оказаха неуспешни. И това се маркира и от резултата“, започна изложението си пред медиите Томислав Дончев.

„Искам да напомня – първият е първи! Дори с един процент разлика. В това състезание си има ред“, продължи той и вметна, че няма „да показвам карта на стената“, защото това е „травматичен жанр“.

Но изтъкна:

„За нас е от особено значение връщането на подкрепата в градове, където е трудно да се каже, че сме се представили убедително на местните избори. И тук ще маркирам – Варна, Видин, Благоевград, Пазарджик, Шумен, Добрич, Русе. Това е още един аргумент срещу една опорка, въртяна години наред – че добрите ни резултати се дължали на това, че имаме присъствие в местната власт. Очевидно е, че можем да показваме добри резултати и когато нямаме присъствие в местната власт.“

„В София печелим 9 района – Банкя, Нови Изкър, Надежда, Връбница, Подуене, Кремиковки, Люлин, Сердика и Панчарево. Което категорично отчитаме като сигнал за връщане на подкрепата. От голямо значение е преференциалният вот, защото той показва нивото на подкрепата и качеството на кандидатите, които сме излъчили. Например, колегата Назарян в конкуренция с г-жа Бориславова има 1000 преференции повече. Още по-впечатляващ е челният сблъсък на Кирил Петков и Георг Георгиев в Перник, където Георг има два пъти повече преференции от г-н Петков“, каза още той.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени