Connect with us

Timeline

„Подполковник Марков ли? Държеше пешкири и отваряше врати в НСО, накрая го изгониха позорно“

Published

on

Бившият вътрешен министър Богомил Бонев нападна остро лидера на партия „Величие“ Николай Марков. Във Фейсбук Бонев обяви, че Марков е уволнен дисциплинарно от НСО, където е отварял врати и държал пешкири и че се е самопроизвел в полковник.

Ето какво пише Богомил Бонев:

За тези 30 г. преход най-после ги стигнахме американците.
Изпростяхме колкото тях.

Преди 30 г. се прочу Дейвид Кореш и неговата секта „Клонка Давидова“. Все едно сега слушаш гащниците от „величие“. И същите на акъл последователи на американския ненормалник се пръкнаха на българска почва.

Но то няма нищо случайно. Изпростяването беше планирано и последователно проведено.

А самата секта „Клонка Давидова“ е пак с българска следа.
Не всички знаят, че движението, от което възниква “Клонка Давидова”, е основано от българина Виктор Хутев, който на 22-годишна възраст емигрира в САЩ. През 1919 година той става член на Църквата на адвентистите от седмия ден, чиито последователи вярват във Второто пришествие на Христос.

През 1935 година Хутев и неговите последователи се установяват в близост до град Уейко, Тексас. Роденият в България духовен водач привлича все повече последователи, които по-късно ще се нарекат “давидийци” – според тяхната вяра, че един ден Давидовото царство ще бъде възстановено. Нещо като величие, а. И пророкът става величество.

За да не се повтори трагедията край Уейко от 1993 г. с американската секта на Дейвид Кореш на българска територия в така наречения „исторически град“, много моля българските журналисти, когато разговарят с недоразумението от „величие“, да го наричат с действителното му звание – под… подполковник от запаса.

Защото мошеникът, уволнен дисциплинарно от НСО, където е отварял врати и държал пешкири, се е самопроизвел в полковник. Така ще му бръкнете в здравето. Защото вече е готов от полковник да стане генерал и даже да му викаме „ваше величество“.

Лично го обещава на гламавите си избиратели.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени