Connect with us

Timeline

На Нинова й паднаха килотите! PR на червените предложи на ГЕРБ как да вкара БСП във властта: Корнелия е дъно

Published

on

Приятели, след убедителната победа на ПП „ГЕРБ“ и изненадата от „Величие“ всички сме са се вторачили в битката за второто, третото и четвъртото място. Много малко се разсъждава за погрома на БСП и историческото дъно, което достигна.

4 900 ИСКАТ БОЙКО БОРИСОВ ОТНОВО ПРЕМИЕР! ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ ТЯХ ТУК

През далечната 1997 година, когато паднаха от власт, социолозите и анализаторите даваха 8% на столетницата. Тогава Николай Добрев, мир на душата му, ме покани да поема предизборната кампания за народни представители на БСП. Думите му тогава, отекват и сега: Нидал, ако БСП падне под 15% в партията е свършено.

Тогава успяхме с много труд да постигнем резултат от 22%. Сегашните резултата на БСП, сравними с тези на „Величие“ и ИТН са края на партията, като фактор в обществено политическия живот на страната ни. Партията с пълната кошница от кадри, с най-подготвените политици доближи закриването си. Но това е за анализи в ръководните звена на БСП. Те да намерят как да организират заличаването си.

Да се върна на резултатите от вчерашните избори.

Има ли изход от тази ситуация?

Според мен има един единствен изход и той е:

Ръководството на ГЕРБ, не само лидерът, да предложат на обществото концепция с ясен календарен план.

В сферата борба с корупцията. Предложение със срокове за регулаторите и за службите. Предложение, което да не може да не приемат от ПП.

В сферата на съдебната система. Пътна карта, как и кога ще се внесат поправки в законодателството и комисиите, което да не могат ДБ да не приемат.

В сферата на държавността. Предложение за стабилност и разпределение на властовите ресурси към държавници. Предложение, което ми било добро за ДПС.

В сферата на патриотизъма. Реформа в образованието, армията и културата, което би дало възможност на „Възраждане“ да не са люто против.

В сферата на здравеопазването и социалната политика. Силно е непоколебимо предложение с план какво, как и кога ще облекчи макар и с малко живота на гражданите и вдигане на стандарта на живот. Предложение, което е в унисон на исканията на БСП.

Тези предложения обединени в концепция за обществен договор да бъдат разяснени от лидерите и компетентните от ГЕРБ пред обществеността и да бъдат основата за разговори с всички политически формации в Народното събрание, както и извън тях.

Така ще могат да предложат най-трудното и единствено възможно сформиране на правителства на малцинството но от победителите. Ако бъде прието ще е добре за всички и най-вече за българските граждани. Не бъде ли прието при последващи избори ГЕРБ ще бъдат с много по-голяма тежест в Народното събрание.

Дано разумът този път надделее.

От Фейсбук профила на политическия пиар Нидал Алгафари

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени