Connect with us

Нюзрум

Ето защо много хора на село ще гласуват за ВМРО! И защо много земеделски милионери ще ревнат от бяс

Published

on

‼️За цяла предизборна кампания за изборите за Европарламента не чух никой освен ВМРО – Българско национално движение да говори за отрасъл „Земеделие“. Абсолютно никой. Наслушахме се на общи приказки, наслушахме се „евроатлантически ценности“, за светлото европейско бъдеще и прочие безсъдържателни кухи фрази.

✍Като кандидат за евродепутат от ВМРО остро поставих въпроса за земеделието въобще. Ясно е, че това, което се случва в България в този отрасъл, е до известна степен функция от общата земеделска политика в ЕС. И не случайно в Европа имаше такава вълна от протести на земеделци, толкова напрежение. Темата е ключова за следващия мандат на ЕП и ЕК.

💡Смятам, че политиката на субсидии на декар или на глава трябва да бъде променена. Да се отиде на субсидиране на произведена и реализирана продукция. Така ще спрат схемите с фалшивите документи, декларираните декари, ушните марки и мушенгиите с овощните градини например. Говоря за цяла Европа.

❗️Следващото нещо е преразглеждането на европейската политика за внсо на продукция от трети страни – основно Турция, Мароко и Украйна. Това убива европейското земеделие, а Европа става зависима от вноса.

✅Трети ключов въпрос – изравняване на размера на субсидиите за земеделските производители от Западна и Източна Европа. Тази несправедливост трябва да бъде премахната, защото сега едните получават повече от другите. За какъв равен старт, за какъв пазар и за каква конкуренция при равни условия тогава говорим?

От профила във фейсбук на кандидат-депутата от ВМРО Карлос Контрера

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени