Connect with us

Импийчмънт

Професор предупреди Румен Радев: Г-н президент, чака ви капан, от който излизане няма! Не го правете, не и сега

Published

on

Няма да се състави лесно редовен кабинет, но е възможно да има. Такава прогноза направи пред БНР проф. Тодор Галунов, преподавател във ВТУ.

АКО НЯМА ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА ШАРЛАТАНИ И ИЗМАМНИЦИ – ЗАПОВЯДАЙТЕ ТУК

„Ако отидем на седми избори, има опасност да стигнем до рекорди в ниската активност. По-добрият вариант е да се сглоби някакъв кабинет. Ще има усилия да се направи правителство. Възможно е да се състави нова сглобка, която също да изкара близо година в управлението. Този кабинет няма да е стабилен. Но по-скоро няма да имаме други парламентарни избори до края на тази политическа и календарна година“, заяви професорът.

Той не очаква и промяна в избирателната активност.

„Българският гражданин до голяма степен е отвратен от политическия живот. Изненада може да дойде, ако рязко се повиши активността.

Тези 60-65%, които няма да гласуват, могат да преобърнат целия вот и всички политически прогнози да рухнат. Но аз мисля, че в общи линии ще се движим около актуалните прогнози“, заяви той.

Проф. Галунов очаква 50-ият парламент да бъде фрагментиран точно толкова, колкото и 49-ия:

„Не очаквам промяна. Новите партии и формации все още не са напълно готови да бъдат мощна процентна алтернатива на сегашното политическо статукво. Няма да има голяма политическа промяна“.

Той коментира напрежението между президента Румен Радев и служебния кабинет: „Президентът ще остане фактор в българския политически живот. Въпросът е, че не бива да се стига до крайната теза, че той пряко ще се впусне в правенето на политически проект в момента. Това напрежение ще продължи поне докато минат изборите. Ако Радев се поддаде на него сега и залитне, това е капан, от който излизане няма“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени