Connect with us

Fake Harvard

Тя създаде Промяната с парите на Събев, а сега си отмъсти на Киро! Даде интервю, от което до неделя ще страда

Published

on

Бившият пиар на „Продължаваме промяната“ Диана Дамянова прави интересни разкрития пред ПИК за връзките вътре в партията и за поведението на нейните лидери – Кирил Петков и Асен Василев.

АКО НЯМА ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА ШАРЛАТАНИ И ИЗМАМНИЦИ – ЗАПОВЯДАЙТЕ ТУК

„Стана това, което предвидих. Лена е звезда на хоризонта. Имах очаквания, че ще е звезда, която ще отговаря на изискванията за морал и чест, но те не се потвърдиха“, обяви Диана Дамянова.

„Аз не съм работила за ПП. Аз бях един от хората, които създадоха партията, платформата, инициатор за явяването на изборите. Участвах от регистрацията за изборите, до структуриране на кампанията. В този смисъл не съм получавала пари и заплата за своята работа. Не съм получавала пари и от Министерски съвет. Единствено 3 заплати, когато бях съветник на Никола Минчев през последните 3 месеца от онзи парламент“, разкри тя.

И добави, че Никола Минчев е оправдал доверието, което тя е имала към него.

„Не само че не съм получавала пари от тях, а аз им дадох на тях пари. Дадох на четири пъти по 25 000 лева, за да можем да платим участието за клип в телевизията. Имаха възможност да вземат пари от Събев, но не искаха да прекаляват. Дококото сиспомням, тогава взеха 250-300 хиляди лева от него“,обясни Дамянова.

„В началото бяха Кирил, Асен и Лорер. На втори план дойдоха Лена и Никола и чак след като беше създадена партията, налетяха всички калинки. Изпитах колебания в ПП, когато видях как се редят депутатските листи“, призна бившият пиар на „Промяната“.

„Смятах, че трябва да композират депутатски листи, които да им помогнат в тяхното израстване“, каза още тя.

„В правото ПП работеха с компетенциите на Лена, която се оказа по-късно, че тя е компетентна в сферата на подготовката на документите. Преди 2 дни разбрах, че вече не съм член на „Продължаваме промяната’. Аз бях член. Предполагам, че съм отписана с някой, който е имал пълномощно от мен“, хвърли бомба Дамянова, като намекна, че някой е фалшифицирал документите по отписването й.

По думите й няма механизъм, по който тя доброволно да се е отказала, затова някой друг я е отказал. Тя обясни, че е говорила с Кирил Петков, че трябва да работят по 3 часа на ден, за да научи българският език, да учи политическа история и обществено знание.

„Тяхната фатална грешка беше, че не се обградиха с хора, които можеха да й дадат адекватни съвети. Радваха се, че са в Министерски съвет. Не се научиха да преговарят, да взимат решения, като се вслушват в гласове. Принципът на Кирил и Асен беше, че те взимат решенията на четири очи и те се свеждат до хората от телефонното тефтерче на Кирил Петков. Когато правеше листите, той звънеше на студенти от тефтерчето си, за да ги кани. Кирил е харизматичен. Преди около 4-5 години, преди да падне от власт Борисов, беше стигнал до същото положение – имаше харизма, но не го обичаха. Борисов има огромен екип, с който успя да овладее ситуацията. Борисов слуша, като политик се учи ежедневно. Докато Кирил, под влияние на Лена, смяташе, че си знае всичко“, анализира Дамянова.

„Тръгнах си, когато паднаха от власт и заговориха, че ще арестуват Борисов. Американска компания дойде набързо да им прави кампанията, даде акъл. Когато паднаха от власт 2022 г. и паднаха американците, кампанията се състоеше от 3 неща – едното беше за арестуването на Борисов. Имаше гениална идея Кирил и Найо да правят ковчег и да погребват Борисов. Тези хора работят по опорки“, обясни тя.

„След като напуснах през есента на 2022 г., една година мълчах. Те през тази една година успяха да сътворят такива глупости, което завърши с издигането на детенцето на ДС за кмет на София. Тогава аз се възпламених“, разкри Дамянова.

„На изборите през 2021 г. ПП беше залята с предложения за спонсорство. Аз и още един човек им забранихме да взимаме пари от всичко що е голям действащ български бизнес. Братя Бобокови не са минавали тогава, не мисля, че са давали предложения тогава. Бяха се ориентирали към IT бизнеса. А те след това им вдигнаха осигуровките на този бизнес“, сподели пиарът.

„Имам изумителното качеството да прекарвам часове и дни с хора, без да влизам в личния им живот.За Асен така и не получих индикации и потвърждение, че е гей. За Кирил и Лена научих от ПИК и тогава много неща ми се изясниха. Така или иначе те не дадоха логично обяснение за историята с парапета. Последните думи, които казах на Кирил беше: „Кириле, трябва да изтеглите Лена. Това е въпрос на оцеляване на партията“, разкри Диана Дамянова.

„В такава ситуация в демократичните общества се казва нещо, което е близо до истината, и след това някой понася отговорността. Те още от първия момент не дадоха обяснение за това. Излиза запис, стои в някаква медия този запис. Дали е правен от службите, или от телефон, сложен в джоба. В рамките на 20 минути те си го самопубликуват, с което го правят обсъдим във всички медии. А в други ситуации, за да пробие този запис в национална телевизия, минават 3 месеца или никога не пробиват. Как трябва да ти хрумне този гениален ход да си самопубликуваш компромат, нямам обяснение“, продължи пиар експертът.

И предположи, че кампанията на ППДБ най-вероятно е дело на някой американец.

„Имаше един етап от една седмица, в която задачата беше да се покаже на българския народ, че те досега са били в коалиция с животно и растение. Тази кампания беше направена добре с едно малко изключение – тя не се прави авторска. Вторият етап беше с презентацията, в който казват какво са направили и какво ще направят. След това минаха в етап с един клип, в който питат Борисов дали Пеевски му е началник. За разпространението на този клип са изляни стотици хиляди левове. След това се направи една отрицателна черна кампания, в която се направи признание за билбордовете. И сега в последните 4 дни се прави една позитивна кампания“, анализира тя.

„Ние обещахме на българския народ да ликвидираме периода „Борисов“, без да ликвидираме самия Борисов. След това се наложи да обичаме Борисов. След това Кирил Петков отиде в едно студио и каза: „Ние всички стоим на първия ред в парламента.“ Тогава мислех, че ще изкарат цял мандат, защото мислех, че са разбрали, че без Борисов и Пеевски няма как да се случат тези реформи. Ако бяха продължили, сега щяха да са сменили регулаторите и да имат 50% от тях. А те решиха да излязат на война“, отсече Диана Дамянова.

„Тези хора не искат 50%, те искат всичко. Това не е алчност, а политическо късогледство“, категорична е тя.

„Скандалът с документите с „Да запазим Корал“ не е някаква гигантска измама. Те са искали да решат бързо този проблем“, даде пример политическият пиар.

„По думите й те са в тежък цугцванг. В единия случай трябва да излязат в опозиция, а те нямат качества да са в опозиция и трудно ще се справят. Другият вариант е да се сглобят отново с ГЕРБ и ДПС и това ще е край на двете партии. Ако резултатите на изборите са им трагични, ще се заговори за разцепване. И на следващите избори едната от двете партии няма да съществува – „Продължаваме промяната“. Защото „Демократична България“ си има своите 9%“, уверена е Дамянова.

Тя изрази вътрешното си убеждение, че те са честни хора, особено Кирил Петков.

Дамянова сподели, че никога не е виждала Асен Василев нито с мъж, нито с жена.

„На Асен проблемът му е, че той е китайски комунист, че мисли, че държавата трябва да владее всичко“, изрази мнение Дамянова.

„Вълнува ме, когато трима души са взимали решение, дали двама са били едно и също – Кирил и Лена. Тръгнах си, защото в един момент те започнаха да считат, че тяхното управление е облечено в лош пиар. Оставих ги те да се пиарят самички и видяхме докъде стигнаха. Пиарът не може да им каже дали да подписват с „Джемкорп“, продължи тя.

„Нямам нищо против, ако тези хора се обичат. Това не е мой морален проблем. Моят проблем е, когато трябва четири човека да вземем някакво решение, дали сме четирима, или двама. Проблемът беше, че Лена концентрираше много власт и това я развали. Тя твърдеше, че „тези депутатчета“ в Народното събрание не могат да напишат един закон и затова тя ще седне да го подпише“, уточни бившият пиар на „Продължаваме промяната“.

„Те направиха поредица от грешки и сега Борисов тича три обиколки пред тях. Не може да управляваш с Борисов и 2 седмици след това да го сложиш на плакати. Според мен те изневериха на обещанията си към българския народ“, сподели Диана Дамянова.

„Не съм видяла пици с кристали, а съм прекарвала много време с тях. Когато имаше работа, се работеше по нощите в Министерски съвет. Истинският проблем не е Ленчето, а какво обещахме на българския народ и какво им дадохме в замяна. Проблемът е, че в следващите 10 години няма да се роди нищо демократично в България. Аз излъгах българския народ и това ме боли. Вчерашният ми разговор на улицата беше: „Тези двама палячовци ти ги създаде!“, заяви откровено пиар експертът.

„Хазарта е научил, че чуждите езици са много важни и затова иска да отиде в чужбина, за да изучи трите си деца на чужди езици на държавна сметка“, коментира Дамянова по повод желанието на Ицо Хазарта да щурмува Брюксел.

По думите й заради ПП се е затворила вратата за управление, различно от Борисов и Пеевски. И в следващите 7-8 години ще трябва да се научим да живеем с Борисов и Пеевски. „Сега трябва да вярваме, че Борисов си е научил урока и че амбицията на Пеевски е да вкара ДПС официално във властта. Тези двама човека заедно с по-широк кръг трябва да изведат страната в следващите години. И смятам, че вървим към двуполюсен политически модел, в който единият полюс вече е зает“, анализира Диана Дамянова.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени