Connect with us

Fake Harvard

След като видяха снощи първата страница на „24 часа“, Киро, Асен и Лена вадят нови 200 000 евро, заради ГЕРБ

Published

on

„Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“ са в тотален потрес от последните социологически проучвания.

АКО НЯМА ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА ШАРЛАТАНИ И ИЗМАМНИЦИ – ЗАПОВЯДАЙТЕ ТУК!

40 часа преди старта на изборите двете провалени партии са изправени пред удивителен наказателен вот, който най-вероятно ще ги прати на четвърто място.

Откакто снощи изтече заглавната страница на вестник „24 часа“ с огромно заглавие за повече от 11% преднина на ГЕРБ, Киро, Асен, Лена и Христо Иванов трескаво мислят над радикален ход утре, който да извади избирателите им от летаргията. Това, което са измислили засега е да удвоят присъствието си в социалните мрежи в деня за размисъл, като за целта ще бъдат инвестирани в реклама нови над 200 000 евро!

Припомняме какво съобщи тази сутрин вестник „24 часа“:

Шест сигурни формации в следващото Народно събрание. ГЕРБ остава лидер с двуцифрена преднина. Без яснота за второто, третото и четвъртото място.

Това става ясно от проучване на „Тренд“ по поръчка на „Нова броудкастинг груп“ и „24 часа“, посветено на електоралните нагласи на българите преди изборите за Народно събрание и Европейски парламент. Изследването е реализирано в периода между 29 май и 4 юни 2024 г. чрез пряко полустандартизирано интервю „лице в лице“ с таблет сред 1007 души на възраст 18+.

Избирателната активност на предстоящите предсрочни парламентарни избори няма да се различава съществено от тази на последния вот за Народно събрание.

48% от пълнолетните българите, живеещи на територията на страната, декларират, че ще упражнят правото си на глас. Това прави очаквана активност за парламентарните избори между 2 милиона и 500 хиляди и 2 милиона и 700 хиляди.

Интересът към изборите за Европейски парламент е по-малък и при тях активността ще бъде между 2 милиона и 300 хиляди и 2 милиона и 450 хиляди.

Предизборната кампания не внесе сериозна динамика в електоралните нагласи и не успя да реши основната интрига на предстоящите избори – битката за второто и третото място. ГЕРБ запазва лидерската си позиция с 26.5% сред гласуващите.

За второто място се борят Продължаваме промяната-Демократична България (15.3%), Възраждане (15.1%) и ДПС (14.9%). Разликите са в рамките на статистическата грешка и подредбата на изборите би могла да е различна.

БСП запазва петата си позиция с 8.5% от гласуващите, а „Има такъв народ“ ги доближава с 5.9% от заявилите, че ще гласуват на предстоящите парламентарни избори.

Близо до парламентарната бариера и с шанс за парламентарно представителство остава Солидарна България (3.4%). Синя България получава подкрепата на 2.1% от гласуващите.

След тях се нареждат ВМРО (1.4%), Левицата (1.3%) и Български възход (1.1%).

Опцията „Не подкрепям никого“ събира 4.4%, но резултатът не участва в разпределението.

Не отчитаме сериозна динамика между подкрепата за партиите на парламентарните избори и тези за Европейски парламент. Въпреки това, поради пренебрежителната дистанция между втория, третия и четвъртия, не можем да изключваме различна подредба при вота за Народно събрание и този за Европейски парламент

Очаква се малко по-силен резултат на ПП-ДБ за Европейските избори, а БСП ще се представи с близо половин процент по-слабо на тях.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени