Connect with us

Лайф или жизнь

На стари години: Президентът Първанов подгони чалга-певици! Няма да повярвате какво направи

Published

on

Георги Първанов се придвижва из софийските улици с джип G-класа, характерен за представителите на подземния свят. Бившият президент от няколко месеца насам се вози в черен и мощен мерцедес, известен сред любителите на марката като „кубче“.

АКО НЯМА ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА ШАРЛАТАНИ И ИЗМАМНИЦИ – ЗАПОВЯДАЙТЕ ТУК

Той не управлява автомобила сам, а ползва услугите на личен шофьор. Въпросният модел мерцедеси са сред най-скъпите в каталога на немския автомобилен концерн и цените им започват от 100 хиляди лева и достигат милион в зависимост от екстрите, с които разполагат, и мощността на двигателите им.

Не е ясно дали лъскавият джип е персонална собственост на Първанов, за която е бръкнал дълбоко в джобовете си, или му е предоставен за ползване от НСО. Всички бивши президенти имат право на служебна кола, телохранител, офис и пенсия без таван след изтичане на мандата им на „Дондуков“ 2. Обичайно обаче автомобилите, които Националната служба за охрана им подсигурява, са все лимузини, а не джипове.

Въпросният мерцедес често е предпочитан от ъндърграунд персоните. Несебърският бос Митьо Очите е сред най-върлите почитатели на модела и притежава един от най-скъпите екземпляри у нас. Слави Трифонов също известно време къташе подобен в автопарка си за милиони. И звезди като фолкпевците Галена, Преслава и Фики Стораро се подвизават с такива, пише „Ретро“.

Съседи на бившия президент споделят, че редовно виждат големия черен джип на паркинга пред жилището му. Първанов и съпругата му Зорка и към момента обитават столичния си апартамент след двата мандата на „Дондуков“ 2, по време на които живееха в правителствената вила „Калина“ в резиденция „Бояна“.

С мощния мерцедес Георги Първанов често прибирал и внуците си от детска градина и училище. Откакто е извън активната политика, той е отдаден на ротата си наследници. Бившият държавен глава има общо 5 внучета. Първородните две – Виктория и Георги, са деца на големия му син Владимир и съпругата му Цветанка. Той върти бизнес с компютри, а тя е лекарката в столичната болница „Токуда“. От малкия си син Ивайло Първанов има още три внучета. Баткото Георги и близнаците Зара и Николай, които проплакаха през 2022 г. Ивайло доскоро беше в хотелиерския бизнес, но го напусна, а половинката му е банкова служителка.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени