Connect with us

Нюзрум

Слави пусна запис как се разпада коалицията с Киро и Корнелия: Този корумпиран педе*аст няма как да бъде

Published

on

Няколко месеца преди падането на Кабинета Петков през лятото на 2022 г. Асен Василев е обявил край на коалицията и е изгонил Тошко Йорданов от коалиционен съвет.

АКО НЯМА ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА ШАРЛАТАНИ И ИЗМАМНИЦИ – ЗАПОВЯДАЙТЕ ТУК!

Това стана ясно от разговор между Йорданов и лидера на ИТН Слави Трифонов, качен във Фейсбук. Скандалът се разразил заради номинацията на ИТН на Любомир Каримански за шеф на БНБ, която не била приета от ПП, а Кирил Петков грозно обидил финансиста.

Йорданов отказа да назове обидата, използвана за Каримански, но по времето на събитията, в медии се твърдеше, че Кирил Петков е казал: „Този корумпиран педе*аст няма как да бъде шеф на БНБ“.

„Обидно беше, излишно обидно беше като квалификации. И аз му казах, че ние нашите хора не си ги оттегляме, още повече когато отговарят на всички изисквания. И тогава Асен Василев – каза: Тогава разваляме коалицията, нямаш място на този коалиционен съвет, махай се, ние ще си обсъждаме изборите“, спомни си Йорданов.

По думите му, Корнелия Нинова и Христо Иванов са присъствали и останали втрещени от избухването, а Асен Василев продължил да го гони. Самият Йорданов решава да се скрие в тоалетната на МС, откъдето да се чуе с Трифонов и да му каже какво е станало, а Трифонов директно му казал да слиза при журналистите и да каже, че коалицията е приключила.

В крайна сметка това не се случва, а Йорданов се връща на съвета, където намира Василев „поуспокоен“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени