Connect with us

Нюзрум

Грозен ден за Киро и Асен! Любимата им агенция с резултати преди малко: Голям бой ви чака от ГЕРБ, ето резултатите

Published

on

Дори близката на ДеБъ и ПП агенция – „Маркет линкс“, вече не крие, че Шарлатаните ги чака голям бой на предстоящите избори. Въпреки това прави опит да напомпа малко резултатите им, белким вдигне духа на оредяващия електорат.

Според данните към този момент на предстоящите избори за Народно събрание на 9 юни: ГЕРБ – 24,7%, ПП-ДБ – 15,4%, ДПС – 12,3%, „Възраждане% – 11,1%, БСП – 7,5%, ИТН – 4%.

Известен тренд нагоре се наблюдава и при „Синя България“. Бивши гласоподаватели на ПП-ДБ ще изберат може би „Синя България“. В следващите дни обаче ще има по-голяма яснота.

Феноменът на купения или контролирания вот го има сред много партии. Не е изключено и някоя партия да налее гласове към по-малка сила.

В следващия парламент потенциално мнозинство, според нагласите сега, формират мнозинство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Ако ИТН влезе в парламента, може би ще има коалиция между три партии. В основното ядро на една бъдеща коалиция обаче категорично са ГЕРБ-СДС и ДПС.

Ако се запази намерението за гласуване на евроизборите, ГЕРБ-СДС ще има 6 евродепутата, ПП-ДБ-4, ДПС – 3, „Възраждане“ и БСП по двама, а ВМРО този път няма да има представител в Европарламента.

Тези данни станаха ясни в сутрешния блок на бТВ, а резултатите бяха предоставени от социологът Добромир Живков, който разкри, че се увеличава желанието да се гласува на 9 юни.

Припомняме ви, че на 9 юни в България ще се проведат избори 2 в 1. Гласоподавателите ще избират депутати за Народно събрание, както и представители на България вв ЕП.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени