Connect with us

Гербери

Нападнаха „експерт“ на ГЕРБ: Ти си ужасяваща селяндурщина, ужасяващ шок за всички, които мислят да гласуват за Борисов!

Published

on

„ГЕРБ без демократичната общност няма да тръгне да сформира управление и това е логично.  Или с Христо Иванов или няма да има кабинет, той е ключът!“
Това заяви тази сутрин в ефира на Нова тв анализаторът Георги Харизанов.


По този повод „Епицентър“ се обърна за коментар към бившия депутат от ГЕРБ и бивш конституционен съдия  Георги Марков.

Ето какво каза той:

Яворов написа навремето една велика пиеса „Когато гръм удари, как ехото заглъхва“. Днес се съмнявам, че ехото от думите на Харизанов ще заглъхне в държавата, още повече че са казани в навечерието на изборите. 

Току-що написах СМС на Бойко Борисов – това го изисква почтеността, чувството ми към него и уговорката ни, че от време навреме ще му казвам неща, които смятам за добре, пък той да прави каквото иска.

Това послание „Или с Христо Иванов или няма да има кабинет, той е ключът!“ е изключително противопоказно за избирателната активност в неделя.

Защото, ако Христо Иванов е ключът за българското правителство, ключът за българската демокрация – това означава, че заключваме България като демократична и нормална държава в близките години.

Защото този тип, тази правна и политическа нула направи най-голямата пакост на българската демокрация от началото на прехода до сега.

Този никаквец, за когото в ГЕРБ казват, че е ключът за българското правителство, има наглостта, некомпетентността и дебелащината да излезе на трибуната на Народното събрание и да каже, че служебните премиери, които България ще има, ще се избират от меню, в който той набута шефа на БНБ, на Сметната палата, омбудсмана и т.н. – все неподходящи за този пост позиции, и изтресе най-голямата глупост за целия преход – трябва да си изключително политически неграмотен, да си юрист-профан, за да кажеш, че това е конституционно задължение.


Той първият човек в Европа, който въвежда термина „конституционно задължение за министър-председател“ и ни остави без фактически министър-председател, без Министерски съвет, без главен прокурор и в понеделник ще ви моля да не забравите, че заради Христо Иванов България ще има и два парламента – 480 депутати, все отбор парчета.
За мен е радостно, че Бойко Борисов ще и в двата парламента, и в двата ще е победител, но такова чудо като днешното не е било.

И ти да кажеш преди изборите, че правителството на България може да съществува само чрез Христо Иванов – това е ужасяваща провокация, ужасяваща некомпетентност ужасяваща селяндурщина и ужасяващ шок за всички като мен, които мислят да гласуват за Борисов!

Аз пак ще гласувам за Борисов, тъй като съм лично свързан с него, но от сутринта ми счупиха телефона и ми казват: Жоре, пак ще ни излъжат! Ние правим избори, те ще ни натресат Христо Иванов!

Публично заявявам – щом Христо Иванов е ключът за българската изпълнителна власт, за българската държавност и за българската демокрация  – това комунистическо коминтерновско отроче – това е краят на България за следващите 10 години! Щетата от казаното днес ще е много тежка – кой колко процента ще има в неделя – не знам, но броят на избиратели ще е много малък. И ще се налага да повтаряме много избори, но това петно, този срам ще остане!

Това е същото, което направиха САЩ с Доналд Тръмп, Кенеди го каза: Щетата, която нанесоха на Америка с решението срещу бившия президент е огромна – ще рухне митът за нашата държава като правова и това слага такова петно, че то не може да бъде изтрито. Върховният съд ще оправдае Тръмп, той ще спечели изборите, като видях как в събота цял стадион му става на крака, но щетата, която Байдън и Сорос нанесоха на Америка, на самочувствието на Америка като правова държава, е непоправима.

Това идиотско изказване на Харизанов нанася тежка щета на ГЕРБ и то само три дни преди изборите. Аз не виждам как може да бъде поправена, защото не чух някой да опровергае това, което той заяви.
Повтарям – телефонът ми почервеня от гневни гербери. Така, както печервеня в събота, когато видяха митинга на Орбан. Казаха ми – Жоре, защо не ни каза, че ще има такъв митинг, този поход за мир в Унгария, щяхме да вземем самолета, да се включим и ние.
Това е Унгария, ние тук сме се хванали за Христо Иванов, който провали държавата за години напред. Срам и позор!

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени