Connect with us

Спор(Т)но

Вече е ясно първото ново попълнение, което Стипич води в ЦСКА: Български национал, с когото е работил

Published

on

Новият треньор на ЦСКА Томислав Стипич е непознат за футболната общественост в България. Както вече стана ясно, 44-годишният хърватин с германски паспорт подписа с „червените“ договор за една година с опция за удължаването му с още една. 

За последно Стипич води латвийския Рига, с който спечели купата на страната през 2023 г. и остана на точка от шампионската титла. Именно след изпуснатия трофей в първенството е уволнен. На 13 декември 2023 г. идва съобщението от Рига за раздялата със специалиста. Рига завършва втори с 88 точки, а титлата печели Ригас ФС (с 89 т.). 

Другият трофей, който Стипич печели в треньорската си кариера, е също в Латвия. Преди Рига е начело на Ауда, който извежда до купата на страната. Българският национал Георги Минчев е част от състава му. Ауда привлича нападателя под наем от Рига. 

На финала Стипич, Минчев и компания побеждават с 1:0 РФС и записват имената си със златни букви в историята на клуба, който до този момент никога не е печелил трофеи. 

Вече се появи информация, че ЦСКА иска Минчев. Което означава, че двамата с наставника може пак да се съберат в един тим. 

Интересното е, че Стипич няма професионална кариера на футболист, но решава да стане треньор. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени