Connect with us

Импийчмънт

Ти да видиш кой гласувал за президента се изкряска: Радев, спри да плашиш хората и да наливаш гласове на „Възраждане”

Published

on

„Президентът Румен Радев отново по най-безотговорен начин се намесва в предизборната кампания с внушения, с които плаши хората и се опитва на практика да налее гласове към „Възраждане” и да дезориентира допълнително хората.“

Това заяви в Бургас съпредседателят на „Демократична България”.

Христо Иванов припомни, че вече две години президентът не изпълнява конституционното си задължение да свиква Консултативния съвет по национална сигурност. И смята, че той няма никакъв интерес от развитието на политиките по отбраната и националната сигурност, а се занимава единствено с подобен предизборен популизъм.

„Това е недостойно за български офицер и безотговорно за български президент! И го призовавам да спре!“, каза Христо Иванов, цитиран от пресцентъра на „Демократична България”.

В изявление пред медиите в понеделник президентът Радев припомни, че никога не е заявявал, че ще пращаме войски в Украйна. „Нашите самозвани евроатлантици са страхливички сами да вземат такова решение, защото занаят много добре, че ще бъдат отритнати от обществото, така както си го получиха при опита да отменят 3 март като национален празник“, каза Румен Радев.

„Участието на НАТО в този конфликт (в Украйна – б.р.) на всички нива е публична тайна, която става все по-явна. Това участие са задълбочава и крие риск от безконтролна ескалация, а това ще рече и ядрен армагедон“, посочи още държавният глава.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени