Connect with us

Fake Harvard

Гърми Афера: Кметът на Варна предлага „кеш“ да се потули катастрофата, при която кортежът на Киро би човек

Published

on

Нови скандално шокиращи факти и обстоятелства с участието на представители на ПП/ДБ, свързани със зловещата катастрофа в района на Аксаково, област Варна, при която загина мъж, а съпругата му бе тежко ранена, разкри единствено АФЕРА.

Тогава, на 16 май т.г., при катастрофа в района на Аксаково, област Варна, с джип на НСО, в който се вози Кирил Петков, бързайки от Добрич за Варна, загива 60-годишният Христо, известен като Ицо Бозавия, а съпругата му Красимира Иванова в изключително тежко състояние е откарана в болница.

Три дни по-късно първа АФЕРА разкри, че малък участък от пътя, точно където е станала катастрофата, спешно и набързо бе асфалтиран, с което на практика бе направен опит да се осуети цялостното разследване по случая:

След публикацията на АФЕРА служебният премиер Димитър Главчев реагира незабавно и нареди спешна проверка, след която шефът на Областното „Пътно управление“ – Варна Явор Пасев бе уволнен.

АФЕРА разкри, че прокуратурата, която води разследването за катастрофата разполага със скандални сведения и показания как ОЩЕ НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН СЛЕД ПТП ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ПП/ДБ СА ПРЕДПРИЕЛИ ШОКИРАЩИ ДЕЙСТВИЯ ЗА ПОТУЛВАНЕ НА КАТАСТРОФАТА С УЧАСТИЕТО НА КИРИЛ ПЕТКОВ, КАТО ВКЛЮЧИТЕЛНО СА ПРЕДЛАГАЛИ „ПАРИЧНО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ“ НА ДЪЩЕРЯТА НА ЗАГИНАЛИЯ. С ДРУГИ ДУМИ – „КЕШ“, КАКТО ОБИЧАТ ДА СЕ ИЗРАЗЯВАТ ОТ ПП/ДБ, което лъсна от публикуваните скандални записи в АФЕРА.

АФЕРА разкри, че в прокуратурата са постъпили показания на Е.М.Н. /АФЕРА разполага с пълните имена на лицето, но умишлено изписва само инициалите му/, които обстойно описват действията на високопоставени лица от ПП/ДБ, които са предприели скандални действия да „оправят работата“, включително и с предложени пари.

Според сведенията, с които разполага прокуратурата, веднага след катастрофата – на следващия ден – 17 май 2024 година на Е.М.Н. се обажда  шефът на „Екология“ в Община – Варна Васил Дончев.

Загиналият в катастрофата мъж Христо е бил служител на компанията „Титан“, която обслужва събирането на боклука на Варна, където е работел като професионален шофьор.

А лицето Е.М.Н. е представител на фирмата във Варна.

На следващия ден след катастрофата в която загива Христо и по времето в което всички медии в България отразяват и коментират случая, шефът на „Екология“ в Община – Варна Васил Дончев, кадър на кмета на Варна от ПП/ДБ  Благомир Коцев, се обажда на Е.М.Н.

Общинският шеф Васил Дончев пита Е.М.Н. дали загиналият е работил във фирмата за събиране на боклука и след като получава потвърждение от Е.М.Н., поисква от него да организира среща с близките на загиналия и тежко ранената му съпруга, като заявява, че ще им дадат и пари.

Е.М.Н. се свързва след разговора с дъщерята на загиналия Христо – Таня Тодорова като предава чутото от общинския шеф, представител на ПП/ДБ. Дъщерята Таня Тодорова обаче категорично и безапелационно отказва каквито и да е срещи и договорки с тях.

На следващия ден – 18 май 2024 година Е.М.Н. вече е извикан на по-високо ниво и отива на среща с варненския кмет от ПП/ДБ Благомир Коцев.

Там Е.М.Н. казва на ПП/ДБ кмета на Варна Благомир Коцев, че дъщерята на загиналия при катастрофата с джипа на НСО, в който се вози Кирил Петков, категорично отказва за каквито и да е срещи и предлагани „парични обезщетения“.

И въпросният ПП/ДБ общински шеф Васил Дончев, както и въпросният ПП/ДБ варненски кмет Благомир Коцев на практика нямат никакво отношение към станалата катастрофа, освен едно – че са кадри на ПП/ДБ и очевидно са спешени от върха на партията си да спасяват и да минимализират щетите във всякакъв план за партийния си лидер Кирил Петков, който лети в джипа на НСО, взел живота на Христо.

Едва ли ПП/ДБ варненският кмет Благомир Коцев и подчинения му общински шеф Васил Дончев са действали по своя инициатива чрез Е.М.Н. да предлагат пари и потушат случая. Спешните им скандални действия е повече от логично да са предизвикани по заръка от шефовете им в ПП/ДБ, разбирай Кирил Петков и компания.

Ден по-късно след тези совалки с предлаган „кеш“ по същата схема с трескава бързина е асфалтиран участъка от пътя точно където е станала катастрофата, за да бъде осуетено в цялост разследването.

Уволненият вече шеф на „Пътно управление“ Явор Пасев е назначен на този пост с личната протекция на ПП/ДБ Благомир Коцев и Кирил Петков.

Afera.bg

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени