Connect with us

Гербери

Над 1500 се събраха да покажат кой ще победи в София на изборите! Боят по „Промяната“ е чудовищен

Published

on

Пред повече от 1500 активисти в зала 3 на НДК, където партията представя  кандидатите си за народни представители от 23, 24 и 25 МИР София. Форумът бе открит от Георги Георгиев, водач на листата в 23 МИР.

„През последните седмици всички ние се срещаме със стотици граждани. Десетки пъти чуваме едно и също: „Хайде, заемайте се вече с управлението, време е тези от „Промяната“ да си ходят. Онзи ден г-н Денков гордо обяснява, че България била привлякла 7 млрд. преки чуждестранни инвестиции. Оказва се, че от тези 7 млрд. лв. 6 млрд. лв. не са привлечени инвестиции отвън, а реинвестирана печалба на български фирми“, обяви Георги Георгиев.


Да беше само тази лъжа, въпреки че тази е доста дебела – за 6 млрд. лв.“, продължи водачът на листата на ГЕРБ за 23 МИР. Той обърна внимание и на случващото се в Столична община и незаконната реорганизация на движението по столични булеварди.

Георгиев даде и пример за корупция в общината. Промяната“ си назначава шеф на гробищата и същият този кадър на „Промяната“ дава поръчка на брат си, баща си и сина си“, разкри доскорошният общински съветник, а сега кандидат-депутат.

„Тези хора искат да овладеят КОНПИ, искат да овладеят регулаторите. Няма как да се случи. Гражданите го виждат, хората са омерзени“, продължи Георги Георгиев.

Думата взе и водачът на ГЕРБ в 24 МИР-София Рая Назарян. „Беше ни внушавано, че съдебната реформа и смяната на регулаторните органи ще решат всички проблеми на България. Основният акцент беше политици да се вкарват в затвора, без значение дали има или няма доказателства. Това е промяната. Вместо реформа, сме свидетели на видим регрес“, категорична бе тя.

И подчерта, че идеите на Христо Иванов за промени в Конституцията доведоха до сериозна полемика. „Хора предупреждаваха, че тези реформи целят единствено овладяване на съдебната система“, коментира Рая Назарян.

По думите й голяма част от делата на специализираната прокуратура са пред прекратяване заради изтичане на давността им. Закриването на спецправосъдието тя даде като пример как не се правят реформи.

„С опит, с лидерство, с идеи ще сложим край на експериментите и на политическите лаборанти“, завърши тя.

На сцената излезе и бившият кмет на София Йорданка Фандъкова. „Не мога и не искам да слушам политици, които да говорят само за постове, които трябва да заемат. Политиката не са постове, а работа, която трябва да се свърши“, отсече Фандъкова

Думата взе и водачът на евролистата на ГЕРБ Росен Желязков.

„Получихме, както е казал един велик афорист, едно енциклопедично невежество. Същият този афорист е казал, че той, когато мисли, прави правописни грешки. Получихме незаслужени арести, незазлужено ужение. Много рани получихме – раните заздравят, растем заедно с белезите. Можеше вече да сме реализирали над 10 млрд. лв. от ПВУ, от еврофондовете. Това се отложи и се отложи заради сблъсъка на митовете.
Когато една клюка се повтаря много, тя се превръща в мит. А когато митовете се сблъскат, те раждат нова реалност. Колко лошо е ГЕРБ и колко добри са новите“, обяви Желязков.

„Тази измамлива реалност крушира за сметка на развитието на България. Сега се усеща една тъжна енергия на хората, защото очакванията са много. Надеждите им са фокусирани в ГЕРБ и това е една огромна отговорност, която ще понесем, ако спечелим доверието на хората. Тази енергия идва и от факта, че ГЕРБ последователно отстоява европейските демократични ценности“, каза бившият председател на 49-ото Народно събрание.

„Трябва ни стабилно правителство. Днес ще обещаем, че ще използваме цялата сила, която ни дадете, с националния парламент с лидерството на Бойко Борисов, с лидерството на Росен, на колегите от евролистата, на водачите в София, да направим така, че да съставим стабилно правителство и да тръгнем напред“, обяви Ева Майдел.

„Изборите са изпитът на демокрацията. Ние сме напълно готови да се явим на този изпит. На него има три основни компонента. Първият са хората, кандидатите. Тук можем да сравняваме човек по човек. Хората в нашите листи са доказали, че могат да постигат резултати“, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

„Вторият компонент са намеренията, програмата, доколкото я има, детайлно разписаните управления на всеки сектор. И тук има два модела. Първият модел е школата по практическа хипноза. Вторият модел не е толкова хипнотичен и е доста по-труден. За да се развиваме и да забогатява обществото, са необходими много усилия, синхронизирани между всеки от секторите“, продължи той.

„На първо място трябва да изведем основен фокус върху бизнес инфраструктурата. Имаме нужда от поне 15 нови индустриални зони. Имаме нужда от обществен фокус по темата образование-пазар на труда. Това е ключовият фокус, който ще ни позволи да растем по-бързо“, категоричен бе Дончев.

„Третият компонент, по който ще ни оценяват на този изпит, е историята. И противно на някои очаквания ние не се притесняваме от историята. Ние се гордеем с това, което сме постигнали“, заяви зам.- председателят на ГЕРБ.

Реч пред близо 1200 души, които са в залата, изнесе и Мария Габриел. „Благодаря за невероятния екип на ГЕРБ. Само ГЕРБ е показвал на европейско ниво, че от неговите общински съветници, през депутати и европейски представители говори на един глас и знае как да отстоява национални приоритети“, коментира доскорошният вицепремиер.

Тя отправи послание към тези, които претендират, че се борят с дезинформацията. „Правете го с факти, а не със спекулации“, призова Габриел и уточни, че няма друг министър-председател освен Борисов, който толкова често да е бил на посещения в други европейски държави.

„Там, където едни извеждат на преден план лозунги, ние извеждаме конкретни предложения“, заяви още Габриел.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени