Connect with us

Нюзрум

Жълтопатевен бяс: Борис Бонев е блажил от „Кауфланд“ повече и от Стоичков! ВМРО: Безплатно ли мълчи за Халите

Published

on

Съмнения, че Борис Бонев се е облажил повече от „Кауфланд“ дори от Христо Стоичков, се породиха в жълтопаветната общност! Причината – емблематичните Централни хали отвориха врати в София като магазин от веригата стоки със съмнително качество.

Припомняме, че когато от „Кауфланд“ обявиха намеренията си за ремонт на Халите, Борис Бонев домъкна цялата паплач от „Спаси София“ да протестира срещу проекта. Любителят на фестивални напитки дори си скъса ризата пред телевизиите, че няма да позволи Халите да бъдат поругани от „Кауфланд“.

След това обаче той многозначително замлъкна, пасмината „Спаси София“ – също. Породиха се съмнения ,че мълчанието им не е безплатно.

А то продължава и до днес. Скандалът стана повод лидерът на ВМРО в София и общински съветник – Карлос Контрер, а да излезе с гневен коментар:

💡Къде е сега Борис Бонев със Спаси София да протестират, че Халите станаха Кауфланд?!

Хипермаркетът отвори врати, най-вероятно точно в мандата на Бонев и Терзиев е издадено и подписано въвеждането му в експлоатация. Не виждам обаче протести от Спаси София, не виждам живи вериги, медийни изяви по темата. Пълно мълчание.

📢Казвам това, защото през август 2021г. Борис Бонев и Спаси София си направиха една гръмка пиар кампания, в която се обявиха против Халите да стават поредния хипермаркет. Припомням някои изказвания на Бонев и спасителите на София:
„Каним всички софиянци на протест тази сряда от 18:30 ч. пред Халите, за да заявим категорично, че не искаме Халите да бъдат изцяло променени както по отношение на интериора, така и що се касае до функциите на закрит пазар“.
„Смятаме, че Централните хали могат да бъдат много повече от обикновен супермаркет, каквито вече има няколко в непосредствена близост. В полза на икономическото и туристическо развитие на квартала и цяла София ще бъде да се запази функцията на сградата като място с множество малки търговци, занаятчии и заведения, фокусирани върху локалната икономика, които предлагат интересни и разнообразни стоки и услуги. Сградата е уникална даденост и тя трябва да бъде мотор за развитие в сърцето на града”
„За нас е неприемливо инвеститорът тихомълком и без обществено обсъждане и публично представяне на проекта да се опитва да прокара такава промяна. Сградата е частна, но е паметник на културата от национално значение и затова собственикът ѝ има дълг пред обществото да я запази и реставрира, а не да я превръща в безличен обект” и т.н.

❗️Това са говорили от Спаси София през 2021г. по темата с Халите. Сега изведнъж, когато в крайна сметка Халите станаха хипермаркет – мълчат. Нещо повече – това се случва в техния мандат с техните подписи и мълчаливо одобрение. Защо?

❓Промениха ли си Борис Бонев и Спаси София позицията, че Халите трябва да бъдат „сградата като място с множество малки търговци, занаятчии и заведения, фокусирани върху локалната икономика, които предлагат интересни и разнообразни стоки и услуги.“, цитирам самия Бонев.

Кой, как и кога натисна Бонев и компания да замълчи по този случай, за който тъй силно пищяха през 2021г.?! На какво основание и на каква цена е това мълчание?

Парадокс – точно в управлението на София от Спаси София се случва това, което отричаха! Защо? Ще се осмелят ли спасителите да излязат и да обяснят? Медиите ще попитат ли как и защо Бонев и Спаси София си смениха коренно позицията за Халите?

Много интересно, много.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени