Connect with us

Нюзрум

Искат съд и затвор за Манол Пейков и цялата му „безобразна шайка продажници от ППДБ“ след случилото се снощи

Published

on

„През изминалата нощ родната къща на писателя Димитър Талев е съборена с чук от македонисти. Според полицията била паднала от дъжда… Информацията ми е, че посегателството е извършено с чук от пиян македонист. Виновните не са те. Беше ясно, че ще има опити за посегателства. Виновни са родните управници и най-вече Манол Пейков! Благодаря им, че се грижат за културното ни наследство. Последствия ще има“.

Това заяви Димитър Панчев, родственик и наследник на писателя Димитър Талев.

Младият Димитър, който носи същото име като това на автора на „Железния светилник“, неведнъж е излизал на протести пред министерство на културата. Причината – по думите му къщата не бива да се изкупува от Манол Пейков и дарители. Той се опасява, че веднъж присвоена от него тя няма да се превърне в музей или културен дом, а в частна собственост на Пейков.

От фондация „Македония“ на свой ред настояват за бързо разследване и съд за виновниците.

„Дано този акт на безсилие е знак, че най-накрая има някакво реално раздвижване по сделката. Надявам се скоро къщата да бъде в български ръце, за да я стопанисваме и възстановим възможно най-скоро. А вандалите да бъдат хванати час по-скоро“, заяви за „Труд news“ Виктор Стоянов, председател на фондацията.

Първи на новината реагира лидерът на ВМРО в Пловдив Александър Сиди:

Не съм ядосан. Бесен съм. На онези безродни гадове от ППДБ. И по специално на онова недоразумение Манол Пейков, случайно попаднал в българската политика, но пък иначе с претенциите да бъде обяваван за мъж на годината…. Този същият, преди време издаде Под Игото на шльокавица…. Било модерно… ?!? Миналата година, въпреки, че е безобразно бос по темата Македония, и като един истински “демократ”, който смята, че е “умен”, “красив” и единствен носител на истината, започна да събира пари, за да купи за частната си фондация тази къща. Уж, за да останела за България. И да прави музей. Събра дарения от хората, въпреки че неговата партия управляваше. И разбира се, нищо не купи. Защото е измамник. Ама това е друга тема. Важното е, че вдигна много шум. И излъга много хора да гласуват за него преференциално. Този шум обаче, се чу и оттатък Осогово. А там не обичат да чуват за Талев. Българин е. От Прилеп. А сърбоманите в Скопие не обичат такива. И намериха начин да съборят къщата…..
Тази новина, именно на 24-ти май е ужасна. Символ на падението на българщината. Символ на проваленото его на родните педе…демократи де…
Срам ме е! Срам ме е от Манол Пейков и цялата му безобразна шайка продажници от ППДБ. Време е да си ходите! Но не в Канада. Вашето място е в затвора! Незабавно!

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени