Connect with us

Fake Harvard

bTV не очакваха да го каже в ефир за Киро и Асен: Врагът им е вътре в централата им! Той ги записа и срина с кеша

Published

on

Като изключим предизборното говорене, определено е постижение да имаме постоянно работещ парламент. Това каза пред бТВ политологът Цветанка Андреева по повод заседанието на Народното събрание за пенсиите.

Няма нищо скандално засега в поведението на кабинета. Това, което сътвориха реформаторите като конституционни промени, доведе до една слаба фигура на министър-председателя. Колктото и да е персонално силен един човек, той е институционално слаб. Но имаме работещ парламент, който има силата да контролира изпълнителната власт, посочи тя.

Самите битки и скандали са продукти на самата кампания, а не на управлението в държавата и мисля, че обществото ясно вижда това, изтъкна политологът.

Центърът, около който ще се формира властта, ще е ГЕРБ – социолозите им дават значителна преднина, категорична е Андреева.

Философията на реформите трябва да се запази, но това няма да стане вече с натиск от площада, смята тя.

По отношение на изтеклия запис на ПП за кеша, политологът заяви, че такива записи се правят винаги от вътрешен човек. Понякога врагът е вътре в централите. Моралният императив, лидерството на ПП, цялата критика срещу статуквото, идеята, че са носители на нов морал, пропада с това, че някой иска 1 млрд. от някакъв човек. Това е тъмната връзка между централите и бизнеса, заяви Андреева.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени