Connect with us

Олигархия

Ето ги тримата, на които Лена е препрала хиляди левове! Евродепутат спешно прати писмо до тях: Блажили ли сте от поръчки?

Published

on

Българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки изпрати писмо с искане за обяснение до лидерския екип на компанията „Payhawk“. Това се случва вследствие на видео публикация в официалната страница на ПП „Продължаваме промяната“, в която става ясно, че  Лена Бориславова, чрез изготвена от нея финансова схема, цели да „изпере“ незаконно финансиране на политическата партия чрез фиктивни дарения от лица, които имат законни доходи и могат формално да дарят „10К“, съобщиха от екипа на евродепутата.

 Видно от финансовия отчет пред Сметната палата на ПП „Продължаваме промяната“ за направените дарения към тях, само през 2023 година лица с имена Христо Борисов, Константин Дженгозов и Бойко Караджов са дарили съответно сумите от 20,000 лв., 5000 лв. И 4452 лв. Даренията, направени от лицата Христо Борисов, Константин Дженгозов и Бойко Караджов, са направени в периода от 20.09.2023 година до 05.10.2023 година, в рамките на предизборната кампания, изрично признати от ръководството на ПП „Продължаваме промяната“ като „търсене на дарения” в тяхната публикация.

 „Обръщам се към съоснователите и директори на компанията замесена в скандала, защото смятам че българските граждани заслужават яснота. Те ли са лицата, дарили тези суми на ПП „Продължаваме промяната“ и имали ли са взаимоотношения те или техни фирми с държавния бюджет, както и с финансиранията на местно, национално и европейско ниво?“ заяви Джамбазки.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени