Connect with us

Нюзрум

ГЕРБ, СДС, БСП и ВМРО в битка за спасение на София от х0м0-бандата на Борис Бонев: Терзиев, гони го! Иначе…

Published

on

Реорганизацията на булевардите „Патриарха“, „Витоша“ и „Фритьоф Нансен“ отново вдигна страстите в СОС.

От ГЕРБ-СДС призоваха за оставката на зам.-кмета по транспорт Илиян Павлов и да се възвърне старата организация на движение. „Един месец гражданите протестират, а ние алармираме за липсата на прозрачност и проект, а на нас ни се хвърлят картинки, нищо, което да представлява официален документ”, заяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС в София Прошко Прошков.

Прошков обясни, че няма разрешение за промени по булеварда, нито проект. „На 11 май от Европейския център за транспортни политики заявиха, че няма съгласуване с нужните институции. Два дни по-късно началникът на СДВР заяви, че такъв проект не е внесен и че трябва да има един месец период, в който да се разгледа решението за жалби”, припомни общинският съветник.

Антон Хекимян, заяви, че Борис Бонев е направил публично самопризнание за провала на ПП-ДБ-СС по новата организация на движението по „Патриарха“ и съседните булеварди. „Борис Бонев каза, че тепърва ще имало работни групи и анализ и че кметът Терзиев не е съгласен с промените по булевардите”.

От БСП също призоваваха кмета Васил Терзиев да оттегли заместник-кмета по транспорта Илиян Павлов. Не трябва да продължаваме да бъдем подвеждани по този начин и вместо да се решават проблеми, да се създават нови, заяви в СОС председателят на транспорта комисия към Съвета Иван Таков. „Виждаме тоталното неглижиране на мнението на хората“.

Отговорните за това фактори в Столичната община според Таков по никакъв начин не се опитват да намерят балансирано решение, което да удовлетворява живущите там и хората, които искат да ползват велоалеите. Той е на мнение, че очакваният ефект за по-бърз градски транспорт няма да се случи, а ще стане точно обратното. Направихме нова извънредна комисия, на която повече от четири часа дебатираха общински съветници и заинтересовани страни – чуха се мнения и за най-голямо съжаление отново не се намери решение, отбеляза общинският съветник. Той за пореден път призова кмета Терзиев новата организацията на движението да бъде спряна и да бъде върната предишната.

Заместник-кметът по транспорта от бандата на Борис Бонев – Илиян Павлов обясни, че проектът за новата организация на движение е напълно законен. И идиотски добави, че вече били изброени хиляди велосипедисти по алеята…

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени