Connect with us

Гербери

Екшън в ефир! Даниел Митов подряза рогата на Свиленски, разби Цончо от Възраждане и обяви: Борисов ще е новия премиер

Published

on

Стига експерименти с държавата, не на безвремието и фантазиите, алтернативата е мнозинство с ясни политики и премиер Борисов. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов в предизборен дебат по Нова телревизия, безапелационно спечелен от него.

Отиваме на избори след три години безвремие и фантазии. Това забави държавата. Нужно е стабилно управление с ясна отговорност и без повече експерименти с правилата на демокрацията. Със стабилно мнозинство в парламента и ясни политики можем да вървим напред. Това каза още Митов.

Митов разби тезата на Мартин Димитров на ППДБ за газовото подпомагане на Путин. Тръбата за газ е българска. Когато Русия е санкционирана, през тръбата може да тече всякакъв газ, каза Митов.

Той атакува Цончо Ганев от „Възраждане“ заради позицията на неговата партия в подкрепа на Хамас. Защо ППДБ стимулира финансовия разгул на Асен Василев, попита Даниел Митов Мартин Димитров.

Ако ГЕРБ получи най-високо доверие от българските граждани, най-нормално е лидерът на партията Бойко Борисов да е премиер, каза Даниел Митов.

Митов, който е бивш външен министър, опроверга категорично внушенията на Цончо Ганев, че президентът Макрон оказва влияние на България да вкарва жива сила на НАТО, в това число и българи, на фронта в Украйна.

Стабилен кабинет с приоритет образование и връзка с работодателите, радикална дигитализация и подобряване на инвестиционната среда, като се прескочи негативното наследство на кабинета „Петков“ и служебните кабинети. Така Даниел Митов начерта първите стъпки на ГЕРБ, ако партията спечели изборите.

ГЕРБ се е борил от години за Еврозоната. Ние вкарахме България в чакалнята и поддържахме фискална дисциплина. Асен Василев, който противопостави България, като я раздели на две, не може да е външен министър, за да продължи пътя ни към Шенген, каза още Митов.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени