Connect with us

Гербери

Денков се скри като съсел, след като Бойков изригна в Самоков: Николайчо, ти с 20 души ще ме плашиш ли, бе!?

Published

on

ГЕРБ ще бъде водещ при съставяне на правителство

Ние сме вече 20-годишна партия с традиции, партия гордост за мен в последните 3 години. Имаме структури и затова не е проблем да съберем 2000 в една зала.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на официалното откриване на предизборната кампания на ГЕРБ-СДС в Софийска област от Самоков. От трибуната той се обърна към ПП: “Не ми поставяйте условия, защото няма да ме намерите!” и директно към Николай Денков: „А бе, Николайчо, Денков, ти с 20 човека в Брюксел на кого поставяш условия?“

Домакин на проявата е спортна зала „Арена Самоков“, в която пристигнаха водачът на листата за Европейския парламент Росен Желязков, областният координатор на ГЕРБ и водач на листата с кандидати за Народно събрание Младен Маринов и всички кандидати от листата на формацията за 26 многомандатен избирателен район – Софийска област.

„Бог ми е свидетел, направих всичко да имаме правителство – те си измисляха все нови и нови претенции“, започна лидерът на ГЕРБ.

„Те искат да са опозиция, няма да управляват с нас, затова излизат на медиите да казват, че поставят условия на Борисов. Абе, Денков, ти си с 20 човека в Брюксел, ние сме с 2000 тука, на кой поставяш условия?! Или ще не респектираш?! Младене, бъде готов – ще те респектират“, каза по адрес на ПП-ДБ Борисов.

„Милиардите изтичаха в посока Швейцария, джебчиите могат да ви вземат 100, 200 лева, те ви обраха милиардите. Народът почна да се ориентира, вече знае, че Промяната е статуквото, а развитието е в ГЕРБ. Обещавам, защото нямам неизпълнено обещание, да потърся кмета от ПП на „Подуене“, чиято майка е регионален министър и да помоля да си асфалтират дупките до Самоков“, продължи бившият премиер.

Той се обърна към „колегите от ПП“: „За съжаление те смачкаха ДБ, като видях листите, това е видно. А им взеха и правото на глас. Не съм видял Христо Иванов още да се изкаже, а тя половината кампания мина“.

Министър Тагарев бел знамето на промяната, а него го няма. Продадоха си централата да ходят сега по другите централи и знамето си не го сложиха там. Има го Бойко Рашков, няма го Тагарев. Те искат да са опозиция и те няма да управляват с нас.

Много ми се иска българите да разберат как тези хора се облагодетелстваха както не може да си представите през тези 3 г. Плашиха страшно и с част от добре напазарувани медии това се нагнетяваше и милиардите изтекоха към Швейцария, каза още пред препълнената зала.

Борисов припомни как е говорил със всички европейски лидери. Попита къде е „Струма“, „Хемус“, пътищата към Велико Търново и Русе. Празен такт на държавата, излъгаха пенсионерите, че се вдигат пенсиите, вдигаха се със заемите, които вземаха и нашите деца и внуци трябва да платят тези огромни заеми, каза още Борисов. И обясни, че трябва да се мисли как да се свали дефицита.

Припомни, че по времето на ГЕРБ е имало нулева миграция. За първи път по време на пандемията, благодарение на нашата смелост и характер не затворихме нито една църква, манастир и джамия и бяхме единствени заради вярата в Господа, каза още той. И беше категоричен, че в Брюксел са разбрали силата на ГЕРБ.

Кой каквото прави на себе си го прави. За тези 3 г. те направиха всичко, което им се върна сега. Дано този път нашите евроатлантически партньори проумеят какво направи ГЕРБ – даде на тридесет и няколко депутатите цалата власт, даде им всички министерства без външно и те тръгнаха да сменят регулаторите със своите партийни кадри. ГЕРБ е партия с традиции и за мен е гордост през последните 3 г., сега станахме партия – имаме структури и ни лесно

„Пак сме заедно, пак сме много и пак сме силни! На последните избори ГЕРБ постигна в Самоков голяма победа. Хората, които преди три години излъгаха целия български народ, показаха, че единствената им цел е да пътуват и да ги приемат във Версайския дворец на обяд“, започна Младен Маринов.

Накратко ще разкажа какво постигна ГЕРБ в последния парламент и каква беше цената на компромиса, с които подкрепиха последното управление – вкараха проекти за общините, които бяха гарантирани, въпреки съпротивата на Асен Василев, гласуваха удължаване на мораториума върху цената на електроенергията за битови нужди, гласуваха, отново въпреки съпротивата на Василев, нови заплати в МВР-сектора, както и тези на военнослужещите, и т.н.

„Това е цената на компромиса, който направихме да работим заедно с тези хора, които се оказаха неблагодарни и неможещи“, изтъкна Маринов.

Той даде думата на Йорданка Фандъкова и добави, че само за половин година под управлението на Васил Терзиев в столицата ни е настъпила пълна анархия.

Щастлива съм, че отново съм в моя роден град. Време е за прагматизъм и работа след три години безвремие. Ние сме доказали, че можем. Нашите кандидати за народни представители и за Европейския парламент са компетентни и знаят как се работи, Фандъкова на откриването на кампанията на ГЕРБ-СДС в София- област в препълнената зала „Арена Самоков“.

„На път за Самоков се почувствах като Попангелов на слалома. Три години няма никаква поддръжка на пътя“, възмути се Фандъкова и добави: „3 години безвремие, 3 години популизъм. Представям си какво щеше да се случи с шефа на АПИ, ако г-н Борисов беше премиер и беше минал по същия път“.

Кандидатът за европейския парламент Андрей Новаков пък сподели, че залата му прилича не на партийно събрание, а на юмрук. „Много сме, единни сме и това се усеща в залата. Докато пътувахме бях сигурен, че създаваме нов спорт – слаломно избягване на дупките по пътя. Увлечен в този спор, на един от завоите видях кола със спукана гума, три госпожи се суетят. И ги питам: Имате ли нужда от помощ, уважаеми госпожи? Едната плахо приближава и ме пита с какво се занимавам. Отговорих, че се занимавам с политика. Тя ми казва: Вие вероятно сте завършил в Харвард?! Ако сте завършил там, мислим сами да си сменим гумата“, разсмя публиката той.

„Другите коментират проблеми, а ние в ГЕРБ ги решаваме. Чувствам ви като в семейна обстановка – случва се да чета за общинския, областния лидер на ГЕРБ някъде… ГЕРБ има 265 общински председатели, 28 областни координатор, но само един лидер и той се казва Бойко Борисов“, „възпали“ с бурни аплодисменти актива на партията Новаков.

„Отново сме на избори. Три години България върви бавно към своя икономически, социален и морален упадък, който е породен от създадената фалшива действителност в пропагандата, която ни обещаваше промяна, базирана на дамгосването на ГЕРБ и в страхове в хората, че има корупция, че службите са некомпетентни, че регулаторите работят в ущърб на всички. Време е за стабилност и отново ГЕРБ е призован да я възстанови в нашата страна“, каза Росен Желязков, който води евролистата на ГЕРБ-СДС.

Огромният успех на ППДБ е, че успяха да направят ГЕРБ по-силен и задружен, посочи още той. А големият неуспех – че не успяха по никакъв начин да накарат нашия лидер да се оттегли от активната политика. „Тази тяхна лелеяна мечта за това, че без Борисов ГЕРБ ще бъде различен, е тяхното най-голямо крушение“, каза бившият председател на Народното събрание и даде думата на Бойко Борисов, при което 2000 в залата станаха на крака.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени