Connect with us

Гербери

Емблема на ГЕРБ за първи път хвърли бомбата в ефир: Бойко Борисов ще е премиер след изборите! Кирил Петков да си гледа…

Published

on

„Чак голямо завръщане не мога да кажа. Не съм излизала от политиката. Участвала съм във всички избори до момента. Организирала съм избори и в седемте общини в Кърджали“, заяви бившият председател на парламента Цвета Караянчева.

Тя се завърна в политиката, като ще бъде водач на листа на ГЕРБ в Пловдив-Област.

„Ще бъда в 50-ото НС, ако това се случи, дай Боже. Радвам се, че съм номинирана и в 17-и МИР в Пловдив. Колегите там ме приеха много добре. Трябва да се работи със сърце“, сподели тя.

„Кирил Петков да си гледа неговата партия и какво трябва да отговаря пред електората си, за да може да изкара глас на гърба на ГЕРБ и ДПС. Нещата трябва да се правят в региона – на място. Трябва да имаш структури. Малките партии обикалят областния град, съберат някой изгонен и го слагат за координатор“, обясни тя.

„ДПС е основен опонент на ГЕРБ, а ние сме алтернативата на ДПС в региона“, уточни Караянчева.

„Нека да минат изборите и да видим как ще ни наредят хората. ДПС в много случаи е подкрепял политиките, които сме прекарвали. В евроатлантически план вървим в една посока, но нека минат изборите, за да се изчистят нещата електорално.

Нека да бъдем реалисти, ситуацията е различна и трябва да бъдем национално отговорни, за да изградим правителство на базата на разговори. Политиката излезе от коловоза на нормалността. Време е да върнем България в нормалното и да започнем да си говорим“, сподели още тя пред Нова нюз.

Тя е убедена, че думата „сглобка“ няма да се използва повече, защото партията, която спечели изборите ще направи коалиция.

„В последните няколко месеца видяхме какво се случи – искаме реформи и не можем да ги направим. Бяхме първа политическа сила и хората бяха гневни, че направихме стъпка назад и дадохме възможност на хора, които нямаха опит и знания, а искаха само да назначат някакви хора някъде. При тях нещата опират до съдебна реформа, промяна на регулаторите. Те управляваха, защо не ги промениха? Не могат да намерят свои хора там.

184 човека има назначени за последните 9 месеца като политически кабинет, раздадени са 8 милиона бонуса за 9 месеца. Това е почти един парламент. Корупцията в момента е на нивата от 1999 година. Това не го казва ГЕРБ, а Центъра.

Като първа политическа сила ще поставим условия, програма и ще стъпим в преговори с политическите сили, които искат да разговарят с нас“, допълни Караянчева.

Заявили сме, че правителството трябва да бъде от ярки политически фигури. Аз не виждам нищо по-логично от това председателят на партията да бъде премиер. По-подготвен човек от Борисов няма. Виждала съм как го посрещат европейските лидери. Преди бяха постоянно в България, тук се вземаха важните решения. Думата ни се чуваше„, обясни тя.

Според нея Мария Габриел е добър капитал за всяко политическо семейство.

„Тя ще има своята роля и в българската, и в европейската политика“, заяви Караянчева.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени