Connect with us

Гербери

Борисов как можа да направиш това с Киро, Асен и „академик“ Денков в Сливен!? Легендарен Бойко им изби зъбките…

Published

on

Първата година ще е много зле, дано да не се наложи да вдигаме данъци.  Най-добре е първите три партии да направят блок.

С такова послание излезе пред актива в Сливен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Правете разлика между ПП и ДБ, ДБ са системна партия, обърна се към актива на ГЕРБ Борисов. Градът на стоте войводи е поредната спирка от предизборната обиколка на Борисов.

В словото си Борисов обърна внимание, че лидерът на ДСБ Атанас Атанасов не е водач на листа, а лица като Тодор Тагарев не са в листите.

Кой е представителят на ДБ в листата на ПП – ДБ в Сливен, попита хората в залата той. Стана ясно, че листата няма представител на традиционната десница.

„Прави ли ви впечатление, че моят приятел Радан Кънев е пети? Не е ли по-странно Кирил Петков да води в Перник и след това да вкара своя приятел Бойко Рашков. Те не правят добра услуга на партията ПП и накрая ще ги доведат до нов спад. Защото на нито един въпрос не могат да отговарят. За всичките схеми, за всичката корупция. Те не могат да отговарят“, каза Борисов.

„И там е този разлом. Защото ДБ са системна партия. Искам и колегите от ДБ, и техните избиратели да разберат, че както ПП-тата се качиха върху всички нас и искаха с 30 човека да узурпират цялата власт в държавата, сега последиците са за ДБ. Същите последици, които търпи ГЕРБ“, отбеляза Борисов.

„И за децата вече е ясно докъде ПП доведоха през последните години държавата. С мъка гледам и как се променят нещата в света. На ръба сме на глобалната война. Изборите в Северна Македония, заявките, които дадоха водещи политици. С колегата Мицковски съм работил винаги добре. Но бих ги призовал колегите – да си оберат реториката и да се придържат към Договора за добросъседство, който подписахме„, отбеляза Борисов.

Той изтъкна и водещата роля на евродепутатите от ГЕРБ в ЕНП: „Ние доказахме, че другите са аматьори. За мъка на техните избиратели. Гледам какво става по „Витошка“ – техните избиратели ги кълнат. Те вече съжаляват за „спасението“, за тази мнима промяна!“

И продължи: „Три години нямаме План за възстановяване! Но ние направихме и добри неща за тези 9 месеца. На маса сектори повишихме заплатите. Успяхме да защитим Маришкия басейн. Успяхме да направим що-годе бюджет, да направим над 20-30 закона, касаещи Плана за възстановяване. В парламента показахме разликата между експертизата на ГЕРБ и всички останали“.

„Сега се хванали за една опорка – кой командва в ГЕРБ. Искам да отправя към ПП една приятелска препоръка – да си гледат своята партия! Да си гледат как излезе „Чаталджа“, как излезе приятелският огън. Отчетлива трябва да е разликата, за да може да искате от мен да нося отговорност“, коментира още лидерът на ГЕРБ. Борисов посочи, че информацията за препродаването на апартамента на столичната ул. „Чаталджа“ е излязла по време, когато финансов министър е бил Асен Василев.

„Кой с кого ще управлява – сега има такава опорка в медиите. Вече е сигурно, че Асен Василев не може да е министър… А Денков, академикът, иска да обвинят за пачките пудела. Той стана академик, докато беше на власт. А аз като бях премиер, всичко ми беше в ръцете – 12 години. Можех да съм и аз академик! А Денков накрая се и подписваше „академик“. Толкова тщеславни хора!“, възмути се Борисов.

Бившият премиер припомни международния авторитет на България по време на управлението на ГЕРБ: „Всички бяха тук, до един. Сега всичко минава покрай България. Никакво участие. Нула. Цялата им политика се сведе как левчетата от бензина и нафтата да ги взимат за тия години. Колко ви е бензинът и нафтата? Обраха ли българите с 6-7 милиарда? Обраха ги! Да ви е честито! Всички носим отговорност за делата си. И ние не сме идеални, взели сме си поуката“.

Борисов заяви още: „А сутринта господин Петков казва, че не искал да участва в „нагласени мачове“ (б.р. – лидерът на ГЕРБ има предвид телевизионно интервю на Кирил Петков, съпредседателя на ПП)А ние с ужас участвахме – когато нагласиха мача за БНБ. Аз настоях председателят да е човек от МВФ – доказан финансист Митко Радев. Колегата Петков и Пеевски си поставиха техните лица – бившият министър Чобанов и Гюров. С нагласен мач направихме шеф на ДАНС, шеф на КЕВР… Те нямат право, морално право да предлагат хора„.

Така че – научаствахме се в нагласени мачове. Защото беше голямо изпитание тая сглобка. Самата сглобка е нагласен мач. Алексей Петров ни събра и ние направихме правителство. С Пеевски се договориха за законодателната власт, за да имаме 160 гласа. И ако не се бяхме разбутали накрая, сега щяхме да сме избрали и регулаторите. И той тая сутрин излиза пред неговата публика и казва, че не иска да участва. Тая приказка „Крадецът вика дръжте крадеца“ е много правилна“, заяви лидерът на ГЕРБ по адрес на Кирил Петков.

Борисов се обърна към кандидатите от листата на ГЕРБ: „Стягайте се! Защото това е изключително важно. Първата година ще е много трудно управлението, защото финансите са много зле. Трябват много, много мерки. Дано не се наложи вдигане на данъците. И сега уважаемите медии, вместо да питат – как ще свалите инфлацията, дефицита – „Ще правите ли с Пеевски и ДПС“? Най-добре е първите три партии да направят – да има силен, стабилен блок. Ако искате. Иначе – харчене на пари във всички сфери„.

Готови сме. Можем. Партията има самочувствие. Хората са ни добри, със сигурност най-добри от всички партии. Но зависи от броя на депутатите. Чърчил беше казал, че най-важното в политиката е математиката. Трябва да има стабилно управление на България, за да можем да се възползваме от геополитическите процеси около нас и да дърпаме. Иначе ще изостанем – и от Унгария, и от Северна Македония.

Желая ви хубава вечер и, както казваше един министър на Промяната: „Щастлив уикенд“, пошегува се накрая Бойко Борисов.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени