Connect with us

Fake Harvard

Киро и Лена поеглиха към затвора! МВР-министърът: Да, има досъдебно производство срещу тях в прокуратурата

Published

on

Образувано е досъдебно производство по казуса с напускането на Кирил Петков на сдружението „Да запазим Корал“. Това потвърди министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Производството се ръководи от СДВР, а подробности по него може да даде прокуратурата, поясни той.

Подготовката за изборите на 9 юни върви нормално. Има постъпили три сигнала от миналата седмица – 2 за евентуално купуване на гласове и един за нарушения на изборното законодателство, но те не са потвърдени към момента.

Утре областните директори на МВР и представители на ДАНС и прокуратурата ще обсъждат конкретни мероприятия, насочени срещу изборните престъпления.

Към момента няма данни пожарът в емблематичната къща на Иван Гешов в центъра на София да е резултат от умишлен палеж. Ако има такъв, това ще бъде установено от разследващите, коментира Стоянов.

Вътрешният министър връчи ключовете на 40 нови високопроходими автомобила на „Гранична полиция“.

Стоянов коментира и новата организация на движение на бул. „Витоша“ , бул. „Патриарх Евтимий“ и „Фритьоф Нансен“.

„София трябва да осигури първо подземни и надземни паркинги за всички автомобили в централна градска част и чак тогава да мислим за велоалеи“, заяви вътрешният министър и допълни, че не одобрява случващото се на възловите булеварди в центъра на София, както и че ще има задръствания.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени