Connect with us

Гербери

Бойко разтресе София и Пловдив! Изтекоха имена от листите, дори в ГЕРБ не могат да повярват за някои решения

Published

on

Бившият кмет на София Йорданка Фандъкова ще е втора след Бойко Борисов в столичния 25-и МИР, част от който е и родната на лидера Банкя.

Начело в 23-и отива младият Георги Георгиев – председателят на Столичния общински съвет в предишния мандат, сега зам.-шеф и един от най-добрите юристи. Водач в този столичен район досега беше лидерът на СДС Румен Христов, който пък отива в Монтана.

Затова, че острието на ГЕРБ в градската управа на София ще се включи в националната политика даде знак лично Бойко Борисов още миналия месец. Лидерът взема със себе си Георгиев и в Пловдив, където той е водач – общинарят юрист ще е трети там.

От кандидатдепутатските листи липсва Радомир Чолаков, който беше начело на комисията по конституционните промени в досегашния парламент и ясно даваше да се разбере, че не одобрява концепцията и редакциите на ПП-ДБ по основния закон, съобщава „24 часа“.

В листата на второ място там влиза преподавателката по хореография в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство и директор на ансамбъл „Тракия“ проф. Даниела Дженева. „Цял живот работя за град Пловдив в областта на културата и изкуството, но съм и сред учредителите на ГЕРБ. Имам своите отговорности, за мен е голяма чест това доверие, което ми се оказва“, каза Дженева, която е бивш общински съветник.

Четвърта и пета са бившата зам.-министърка на регионалното развитие Деница Николова и д-р Валерия Славова, която и досега е била кандидат-депутат.

Енергийният експерт Жечо Станков повежда листата на ГЕРБ в Бургас. Втори е издателят Любен Дилов, а трета Галя Василева.

В Габрово очаквано начело пак е зам.-шефът на ГЕРБ Томислав Дончев. Второто място обаче е за ново лице – като представител на гражданската квота влиза изпълнителният директор на футболен клуб „Янтра“ Михаил Митов.

За пореден път в Плевен ще води депутатът Пламен Тачев. Втори е областният координатор на партията Валери Лачовски. 

На челни позиции в листите на ГЕРБ са и младите остриета Александър Иванов, Николай Алгафари, Христо Гаджев и Даниел Александров.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени