Connect with us

Fake Harvard

Юрист разкри в ефир: Престъплението на Лена е за до 3 години затвор! Ама нали е чисто лице на Промяната, само ще я глобят 1000 лева

Published

on

Не е случайно, че точно преди изборите се появи информацията за разследването по сигнал за фалшифицирани документи за отписването на Кирил Петков от сдружението „Да запазим Корал“ и замесването на името на Лена Бориславова. Това обобщи адвокат Людмил Рангелов в тв ефира.

Адвокатът обясни какво би се получило, ако публикуваната информация е вярна и Бориславова със своя електронен подпис е изпратила съобщения до Агенцията по вписванията, които не са верни.

„Ако приемем, че е знаела, че не са верни, законът предвижда лишаване от свобода до 3 г. Тъй като г-жа Бориславова не е осъждана, а едно такова действие не причинява имуществени вреди, санкцията би могла да бъде административно наказание глоба от 1 000 до 5 000 лв.

Това, че г-жа Бориславова ги е изпратила, не е достатъчно, трябва да се установи, че тя е знаела, че онова, което изпраща е невярно. Трудно доказуемо е“, добави Рангелов.

Пред Bulgaria ON AIR той заяви, че ако подписът не е на Лена Бориславова, през тези 8 месеца от началото на разследването, е можело да бъде назначена графологична експертиза, която да го докаже.

„Управителят на сдружение „Да запазим Корал“ е показал пълномощно, а той никога не е попълвал такова, ако Бориславова, на основата на това пълномощно, е извършила последващи действия, тогава очевидно е знаела, че става дума за документи с невярно съдържание. Очевидно е, че това което излиза сега е свързано с предизборната кампания и изборите“, каза още Людмил Рангелов.

Той коментира и моралната страна на случая: „Моралният аспект в политиката винаги е много важен, но не и за нашите ширини и обичаи“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени