Connect with us

Нюзрум

Баща на депутат на Бойко отсече: Един външен министър не може да промени политиката на България

Published

on

Същественото е дали има реален риск чрез този служебен кабинет, президентът да се опита да прокара геополитическо влияние и България да прозвучи с друг глас, коментира пред Нова телевизия медийният експерт доц. Георги Лозанов.

Според пиар експерта Нидал Алгафари един външен министър не може да промени политиката на България.

„Със сигурност има много дипломати, но в даден период от живота си, за да стигнат до тази кариера, са били подкрепяни от някого“, смята пиар експертът.

Малко повече го засилиха и направиха скандал, добави той по отношение на случващото се около външния министър Стефан Димитров.

„Промените в конституцията имаха една цел – да разтоварят от прекомерна власт Румен Радев, и те се изпълниха. Сега вече не зависи всичко от него“, обясни доц. Лозанов.

„Въпросът е дали ще има драстични нарушения, извършени от висши чиновници, няма да си го позволят и чак такива големи зулуми няма да видим“, коментира Алгафари. „Какъв е най-добрият начин да не говориш за министъра на вътрешните работи?, попита Лозанов – да започнеш да говориш за министъра на външните, добави той. Според Алгафари сме виждали всякакви варианти на министри на външните работи. „Смятам, че към този момент са доволни всички от резултатите, които ще получат от изборите“, добави той.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени