Connect with us

Нюзрум

Рокада по високите върхове в БСП

Published

on

Седмо заседание на XXII – та общинска конференция на БСП се проведе днес. По време на форума бяха избрани членове на общински съвет на БСП и негов председател, общинска контролна комисия на БСП и неин председател и бяха направени предложения за кандидати за народни представители за 50 – то Народно събрание.

За председател на БСП – Бургас беше избран инж. Паруш Парушев, а за председател на контролна комисия – Алекси Калоянов. На конференцията присъстваха народните представители инж. Петър Кънев и Атанас Зафиров-заместник председател на БСП. В заседанието се включиха и общинските съветници Мадлен Мутафян и Явор Костов, предаде Блиц.

„Като ръководител на работната група изказвам удовлетворение от успешния ход на кампанията и от провеждането на успешната конференция. Познавам качествата на новоизбрания председател.

Сигурен съм, че делегатите направиха мъдър избор. Мисля, че за бургаската партийна организация предстоят добри времена. Сигурен съм, че новото ръководство ще мобилизира партийните членове за успешно участие в предстоящите избори. Кампанията протече нормално, конференцията имаше необходимата представителност.

В крайна сметка целите, които си беше поставило централното ръководство със свикването на този пълен цикъл избори в бургаската партийна организация бяха изпълнени. Искам да благодаря на всички членове на работната група за отговорната работа и на всички организации и партийни членове, които взеха участие в този цикъл и в работата на днешната конференция“, коментира Атанас Зафиров след края на заседанието.

„С Паруш Парушев пред последните три години аз участвах в пет поредни предизборни кампании. Той беше част от листата на БСП в Бургаска област за парламентарни избори. Винаги когато питат какво е впечатлението ми, аз казвам – много добро.

Той е един спокоен, улегнал човек, с добра професия, човек доказал себе си в живота. Мисля, че той ще бъде полезен за бургаската партийна организация. Този избор беше наложен от това, че досегашният председател Живко Господинов направи два почти пълни мандата.

По устав той няма право на трети мандат като председател на партията. Искам да поздравя Паруш Парушев и  мъдростта на бургаските членове на конференцията, които единодушно, само с два гласа „въздържал се“, всички останали гласуваха „за“ избора на Парушев“, заяви инж. Петър Кънев.

„Приемам избора ми за председател преди всичко като голяма отговорност. Аз поемам тази отговорност пред хората, разчитайки на тях. Без хората нищо не може да бъде осъществяването. Зная, че ще бъде трудно, но съм готов да приема това предизвикателство.

Проблемите винаги са решими, необходимо е време. Предстоят ни избори и това доста ще сгъсти програмата“, каза новият председател на партията в Бургас инж. Паруш Парушев. Той сподели, че основните му усилия първоначално ще бъдат концентрирани в мобилизационен план-комуникация между основните партийни организации и между колективните органи.

„Важно е да изясним това, което ни обединява. То е много повече от онова, което ни разединява. Каузата е над всичко. Ние имаме кауза и тя ни обединява. Имаме кауза за силна организация, за силна партия като цяло“, беше категоричен той.

Досегашният председател на БСП – Бургас Живко Господинов поздрави Паруш Парушев и му пожела успех на отговорната позиция.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени