Connect with us

Гербери

Край на политическите спекулации! ГЕРБ внесе доклада за „Боташ“

Published

on

За да прекратя политическите спекулации внесох доклада за „Боташ“. Това обяви депутатът от ГЕРБ и председател на Временната комисия за казуса Жечо Станков пред медиите в парламента.

ГЕРБ винаги е имал интерес този доклад да види бял свят, защото по времето на ГЕРБ таксите бяха десетократно по-малки от тези, които се плащат в момента. По времето на правителството на Денков, 10 месеца се вижда, че не са направили нищо по въпроса това да се промени. Стотици милиони на българските данъкоплатци са изтекли. Още на 3 август Денков казва: „Има пожари, с които се бори, като един от тях е договорът с „Боташ“. От 3 август до ден днешен питайте Денков какво е направил, колко пъти е вдигнал телефона, колко преговори е провел? Никакви“, попита Станков.

Депутатът добави, че по времето на правителството на Кирил Петков, когато спират газовите доставки от „Газпром“, кабинетът продължава да плаща десетки милиони на компанията за капацитет по тръбата, въпреки, че не тече газ.

„Внасяйки доклада, видях, че има колеги от „Продължаваме промяната“, които не са го разписали“, уточни Станков.

Теменужка Петкова (ГЕРБ-СДС) отбеляза, че докладът се внася без да е налице правното становище на „Български енергиен холдинг“ (БЕХ). От страна на БЕХ беше отправено писмено искане този доклад да им бъде предоставен, за да могат те да се произнесат, тъй като считат, че съществува потенциален риск за защита на националния имуществен интерес заради информацията, подчерта тя. По думите ѝ премиерът Денков дължи отговор на българското общество какво е направил неговият енергиен министър, за да защити интересите на България по този договор.

„Освен че нищо не направиха, сега поставят под угроза финансовия интерес на България с това, че не изчакаха правното становище на БЕХ. Безотговорно поведение на ПП-ДБ и на предходното правителство на Николай Денков“, каза Теменужка Петкова.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени