Connect with us

Нюзрум

Лидерът на СДС обяви пред цяла България: Няма скандал, а недоверие

Published

on

Поисканата смяна на министъра на външните работи е проява на недоверие към един член на кабинета. Това коментира пред Нова лидерът на СДС Румен Христов. „Не виждам скандал, а недоверие“, уточни той.

По думите му по време на предизборна кампания различните обвинения са очаквани.

Христов коментира и поисканата смяна на министъра на земеделието Кирил Вътев. „Като член на Комисията по земеделие аз работих нелошо с него. Пред него имаше три важни задачи. Първата беше да постигне някакъв консенсус с браншовите организации от сектора. Втората – да заложи в бюджета така наречената украинска помощ, както и да приключи по-скоро нещата, свързани с раздаването на помощ за единица площ. И трите неща не се случиха. Голяма част от синдикатите изразиха много остра позиция против неговото оставане в кабинета. След като остана обаче, отново е имало сериозен натиск от страна на браншовите организации и Главчев е имал опасения да не се стигне до протести по време на избори. Може би заради това е предприел тази стъпка. Човекът, който предлагат, е в системата и се надявам, че ще се справи“, каза Христов.

Той добави, че може би на Кирил Вътев не му е стигнало времето да постигне всичко, което е заложил като задачи. „Най-голямата му грешка е, че не можа да постигне разбирателство с браншовите организации. Трудно е да бъдат удовлетворени исканията на всички, но щом си на тази позиция, трябва да намериш начин за диалог“, каза той.

Според Христов няма как Народното събрание да инициира вот на недоверие към служебния кабинет. „Изборът на това правителство и назначаването му не се е случило от парламента“, добави Румен Христов.

„Най-важното в момента е да сме сигурни, че ще бъдат проведени честни и прозрачни избори, които да бъдат приети от всички. Димитър Главчев ще осигури тези условия“, каза народният представител от ГЕРБ-СДС.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени