Connect with us

Нюзрум

СДС реши съдбата на главния секретар на сините, ето къде отива

Published

on

Националният съвет на СДС номинира Илия Лазаров за евродепутат на заседанието си миналия четвъртък. Лазаров е главен секретар на синята партия.

Илия Лазаров ще е единственият представител в общата листа с ГЕРБ за евровота и най-вероятно ще бъде на шеста позиция.

Националният съвет е избирал между председателят на сините Румен Христов, Илия Лазаров и досегашния евродепутат Александър Йорданов. Най-много номинации имал Илия Лазаров, който е дипломат от кариерата с пет чужди езика. Затова и логично Румен Христов се отказал в негова полза.

Илия Лазаров разказа в ефира на радио „Фокус“ как е протекло събранието: „Председателят (Румен Христов) категорично каза, че си прави отвод и то конкретно в моя полза. Ние с него си партнираме в политиката повече от 30 години. От 1992 г. сме много добри приятели и партньори, работим в различни сфери, бяхме при президента Петър Стоянов, той беше главен секретар, аз бях началник кабинет. И бяхме единствените на тези две длъжности, които за целия период от 5 години не са се скарали, а си продължават партньорството.“

Александър Йорданов имал номинации от Варненската структура, но нейните представители по някаква причина не се явили на Националния съвет, за да я защитят.

Илия Лазаров е главен секретар на СДС от юли 2018 г. Бил е народен представител от СДС в парламентарната група на ГЕРБ-СДС в 45-ото Народно събрание.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени