Connect with us

Нюзрум

Корнелия събира актива на БСП, чакат се ключови решения

Published

on

Националният съвет на БСП ще проведе редовно заседание. Това съобщиха от пресцентъра на БСП.

На него ще бъдат взети решения за участието на коалиция „БСП за България“ в изборите за членове на Европейския парламент (ЕП) и 50-ото Народно събрание (НС).

Председателят на парламентарната група (ПГ) „БСП за България“ Корнелия Нинова ще направи отчет за работата на ПГ и окончателно ще бъде утвърдена предизборната платформа за европейските избори, след като са обобщени всички предложения от структурите на партията по документа.

Очаква се членовете на Националния съвет на БСП да приемат критериите и процедурите за номинация на народни представители в 50-ото Народното събрание и да започнат работа по предизборната платформа за предстоящите парламентарни избори, в която да очертаят основните социално-икономически и политически приоритети, по които ще работят.

Изборите за членове на Европейския парламент от Република България и предсрочните парламентарни избори ще се проведат на 9 юни тази година. Изборите бяха насрочени на една дата с указ на президента Румен Радев от 9 април, с който той назначи и служебно правителство с министър-председател Димитър Главчев. Дотук се стигна след неуспешната ротация между ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени