Connect with us

Парламент

Служебен министър взриви НС с люта закана за изборите

Published

on

Служебният министър на електронното управление Валентин Мундров заяви, че първата и основна задача на Министерството на електронното управление (МЕУ) е удостоверяването на съответствието на техническите устройства за машинно гласуване.

„Идвам със заявката това удостоверяване да стане максимално публично и прозрачно„, каза Мундров, който участва в заседанието на ресорната парламентарна комисия и даде информация пред народните представители за подготовката на машинния вот на предстоящите избори. 

„В тази връзка очаквам най-късно следващата седмица да публикуваме процедура за обява за набиране на външни експерти, които да участват в удостоверяването. Разглеждаме също така възможността да бъдат поканени и представители на политическите партии, които са получили над 1 % от действителните гласове на последните избори.

В този екип за удостоверяване смятам да поканим и експерти от други ведомства, не само от Министерството на електронното управление, като потенциални са от Министерството на отбраната и други.

В тази връзка заявката, която давам, е, че ще направим всичко възможно да бъдат проведени възможно най-публичните и прозрачни избори“, каза Мундров пред депутатите от Комисията по електронно управление. 

Служебният министър увери също, че ръководеното от него ведомство ще положи всички усилия да няма технически проблеми с видеозаснемането и видеоизлъчването след края на изборния ден. 

Като друга своя важна задача Валентин Мундров определи работата по електронните услуги за гражданите и тяхното подобряване, предаде Блиц. 

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени