Connect with us

Нюзрум

Главчев седна на премиерския стол и удари по масата: Подготвяме изборите, но не участваме в тях!

Published

on

„Като служебен кабинет свободните и честни избори са наш първи приоритет. В тясна координация ще работим с Централната избирателна комисия (ЦИК).

Честността на вота е без алтернатива. Опитите за купуване на гласове и опорочаването на изборите ще срещнат нашата категорична съпротива“.

Това заяви служебният премиер Димитър Главчев по време на първото заседание на правителството. Той подчерта, че служебният кабинет подготвя изборите, но не участва в тях.

Според него ситуацията около вота ще е напрегната.

„В действията си ще се водим от законите, здравия разум и интересите на българите. Ще се фокусираме и върху решаването на неотложни въпроси и проблеми.

Предстои ни мандат, в който съм убеден, че ще свършим много работа в интерес на хората. Пожелавам ви успех“, каза Главчев, с което помоли медиите да напуснат залата, предаде Блиц.

Очаква се служебните министри да определят представителите на Министерския съвет (МС) в Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Служебните министри ще възложат на Националната агенция за приходите да извърши продажба на имущество, отнето в полза на държавата.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени