Connect with us

Гербери

Борисов пуска тежката артилерия в Пиринско, ето имената в листата

Published

on

Раздвижиха се пластовете в регионалната политика, партиите започнаха трескава подготовка за изборите, а лидерите им кръстосват областта ежедневно.

Както обикновено най-стройна е организацията при провеждане на избори в ПП ГЕРБ, партията, която има структури навсякъде в Благоевградска област, и която е доказала, че се мобилизира много бързо на входа на всеки избор.

Вече са ясни и първите петима в герберската листа. Водачът за ще е Росен Желязков, който за пореден път ще кандидатства за народен представител от 1 МИР- Благоевград.

Интерес провокираше второто място в листата им, отредено за областния център- Благоевград, за което се спрягаха три имена- на лидера на общинската структура, бившият кмет Атанас Камбитов, шефът на НОИ Илиян Георгиев и началникът на РУО Ивайло Златанов.

Второто място ще е за Илиян Георгиев, който ще се бори за място в парламента от Благоевград. Мобилизирани са герберите в Благоевград, поведени от бившия кмет Атанас Камбитов, за когото не може да се отрече, че е опитен изборен играч и този път се очаква, че след години отсъствие в НС Благоевград има реална възможност областният център да има представител в НС.  

Припознаха го петричани Стойков, харесват го, заради сдържания му и добронамерен нрав, и разбира се , заради активноста му в парламента.

Добре защитава интересите на региона и града си Костадин Стойков затова няма никакво съмнение, че той ще е депутат и в следващото народно събрание. 4-ти се подрежда досегашният депутат Георги Георгиев от Сандански.

И в тази позиция се очаква голямата изненада. В „играта“ скача активно за първи път лидерът на ГЕРБ в Гоце Делчев – Никола Джингаров, който ще бъде записан на 5-то място в листата на ГЕРБ.

Джингаров ще обере вота на симпатизантите на ГЕРБ в района на Гоце Делчев, Разлог и Банско, там където се „разпростираше “ бившият депутат Александър Мацурев. Като се има предвид, че вътрешнопартийната битка за преференции в ГЕРБ е ожесточена се очаква изненада и инфарктна битка вътре в листата им.

Ако резултатът на герберите е такъв, че да им осигури 4 депутатски места, за 4-тото място ще се борят Илиян Георгиев от Благоевград, Георги Георгиев от Сандански и Никола Джингаров от Гоце Делчев.

Със сигурност в НС ще влязат водачът Росен Желязков, Стефан Апостолов от Симитли,който отново ще е последен в листата на партията, Костадин Стойков от Петрич. Водачът им е сигурен депутат, а другите двама са доказали, че събират хиляди преференции от районите си, които им осигуряват място в парламента.

Кой ще е 4-тият им депутат, това е въпросът?!. Интересна ще е вътрешнопартийната битка за преференции в ГЕРБ, прогнозира Struma.com. Играчите са силни, амбициите им също, така че вкупом могат да направят изключително добър резултат за партията си. 

Засега няма информация какво се случва в останалите партии.

Знае се, че водачът на ПП „Продължаваме промяната “ ще е от София, а второто място в листата им най-вероятно ще е за адв. Д. Хаджиева от Сандански, която вече е доказала, че може да се класира за парламента.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени