Connect with us

Нюзрум

Прокурор издаде Коцев: Сам звънял на пожар на Сарафов, ето какво е поискал

Published

on

Вече освободеният главен секретар на МВР Живко Коцев е потърсил по телефона изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов с предложението да окаже съдействие по разследването за Агенция „Митници“. Това заяви пред bTV градският прокурор на София Илияна Кирилова.

От документи става ясно, че Коцев сам е потърсил Сарафов. Според Илияна Кирилова Коцев сам е изразил желание да бъде свидетел по това разследване, но неговата самоличност да не бъде разкрита.

„Главният секретар е звънял на и.д. главен прокурор в 9 ч. Сарафов не му е вдигнал телефона. Коцев е продължил да звъни настоятелно и в 9:03 ч. Сарафов му е вдигнал и Коцев е поискал спешна среща с него“, казва Кирилова.

„Живко Коцев е казал, че при него са дошли служители от новосъздадената комисия, че очевидно има някакъв проблем и в качеството си на главен секретар иска да разбере какво се случва с него“, допълва още градският прокурор.

Каза че познава това лице и че ще помогне с всичко да бъде разкрит този контрабанден канал, който съществува дълги години. След неговото изказване г-н Сарафов го помоли наистина да ни окаже съдействие, имайки предвид, че е главен секретар. Това беше срещата, след което беше поканен на 2-я етаж в прокуратурата“, казва Кирилова.

Адвокатът е заявил на разследващите, че неговото доверено лице иска да бъде разпитан по случая, да съдейства, но неговата самоличност да не бъде разкрита.

От думите на градския прокурор става ясно, че обискът в дома на Живко Коцев е направен на 3 април вечерта.

„Излизайки оттук той каза, че иска да предаде този часовник, който видяхме в медиите. Той каза, че трябва да си вземе от кабинета личната чанта, където е ключът от дома му“, допълва Кирилова.

И до днес на Живко Коцев не му е повдигнато обвинение. Събират се още доказателства.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени