Connect with us

Нюзрум

Алгафари за ПП-ДБ: Правиха ала-бала, а сега натискат МВР, за да не останат със 7% на изборите

Published

on

По света хората в такава ситуация обикновено сами си подават оставката или излизат в неплатен отпуск и чакат търпеливо да излезе с някакво решение съдебната власт. Това заяви пред Нова телевизия Нидал Алгафари, политически PR, по повод скандала с главния секретар на МВР Живко Коцев.

Той посочи, че очаква Паскал да бъде арестуван, ако бъдат събрани достатъчно доказателства.

„Защо толкова натискат в момента точно МВР? Защото смятат, че точно там се правят изборите. Преди това те сами си признаха, че са правили някаква ала-бала с президента, а ала-балата с президента не става без службите. Явно те искат да си осигурят отново някакъв добър резултат, а не 7%“, каза той по адрес на ПП-ДБ, без да ги споменава.

„Държавните интереси може да изискват в даден момента да се направят сложни коалиции, както тази сглобка. Дали ще има още едни избори, смятам, че няма да има, защото ще се разберат. Както се разбраха миналия път“, прогнозира той.

Според доц. Георги Лозанов, ПП-ДБ застават зад Живко Коцев като алтернатива на Калин Стоянов, който според тях няма да проведе честни избори.

Това, според нея, със сигурност би довело до дистанциране на избиратели, които трудно се ориентират в ситуацията. „Печелят политическите партии, които имат твърди електорати“, заяви тя.

„Не си представяйте, че някаква грандиозна промяна ще има в партийната подредба, дори на база тези конфликти, които наблюдаваме“, подчерта социологът.

„Не виждаме голям политически проект, който да се яви на тези избори. Нещо, което драматично да промени ситуацията. Вероятността да се търсят малки партньори, с които да се попълни бройката до 121, също е на дневен ред“, допълни тя. Според нея много трудно ще се управлява оттук нататък. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени