Connect with us

Нюзрум

Дясната ръка на Слави нахлу бесен в ефира заради брутална наглост на Кирил Петков, размаха и скандални снимки

Published

on

Повече от ясно е, че този кабинет е на ГЕРБ и ДПС, но също така повече от ясно е, че за да имаме такъв кабинет, отговорността е на Христо Иванов и „Продължаваме промяната“ (ПП). Това заяви пред bTV председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ (ИТН) Тошко Йорданов.

Според него това е станало възможно с прокараните конституционни промени.

„Ако не бяха пипали конституцията по толкова глупав и комплексарски начин, защото аз съм убеден, че Христо Иванов избиваше комплекси, правейки се на човек, който разбираше от конституция“, изтъкна той.

„Добри или лоши, служебните кабинети на президента, който и да е той, са някакси по закон по-отдалечени от политическите партии. Това, което направиха, дадоха на едни политически партии да си направят служебен кабинет

„Сега ПП и ДБ реват като оплаквачки на погребение срещу вътрешния министър.

По думите му, Петков е „инсталирал“ Ценкин като заместник-министър на вътрешните работи, а сега „има наглостта“ да го предлага той да се занимава с изборите.

„Подобен въпрос за Калин Стоянов може да зададе някой, който не е от ПП-ДБ. Аз нямам по принцип доверие на изборите“, подчерта Йорданов. Според него машините са били манипулирани от ПП-ДБ.

„Началникът на митниците е назначен от Асен Василев лично. Това са вериги, които не могат да съществуват без протекции на всички по веригата“, каза Йорданов, който беше избран за председател на комисията за разследване на корупционни практики в Агенция „Митници“ и ролята на Асен Василев.

„Имаме основания да смятаме, че има тежка корупция, защото съдът, след като гледа в събота мярката за неотклонение на тримата (ОПГ с директора на митниците – бел. ред.) прие достатъчно доказателства, за да им наложи най-тежката мярка за неотклонение“, изтъкна той.

Депутатът показа част от снимките, изтекли в публичното пространство: „Това не е фотомонтаж. Това е главният секретар и единият от контрабандистите“.

Той показа снимка и на Живко Коцев с арестуваните баща и син Марин-Димитров-Иарата и Стефан Димитров, както и кадъра с „прословутия часовник за 50 хил. лв.“

„Това са Живко Коцев – един от контрабандистите Стефан Димитров, и бившият шеф на дирекция „Вътрешна сигурност, който беше отстранен“. Това са връзки на хора“, обясни той за трети кадър.

Четвъртият фотос беше този от дома на Бойко Рашков.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени