Connect with us

Fake Harvard

Тъмни облаци надвиснаха над катастрофиралия пиян общинар на Киро, това не е първото му подобно деяние

Published

on

Присъда до 6 месеца затвор и глоба от 2000 лв. може да получи общинският съветник от „Продължаване промяната“ Благовест Георгиев за това, че като шофьор е отказал да даде проба за алкохол и дрога, пише „Труд“.

Припомняме, че в петък вечерта 43-годишният партиен активист предизвика катастрофа на кръстовище в столичния квартал „Лозенец“. Той опита да избяга, но граждани го проследиха и посочиха на полицията, която го задържа видимо пиян и го прати за 24 часа в ареста.

В понеделник се очаква случаят с него да бъде докладван от КАТ-София на Софийска районна прокуратура и на Георгиев да бъде повдигнато обвинение по чл.343, ал. 6.

Текстът влезе в сила на 8 август миналата година и криминализира отказа на водача да му бъде извършена проверка по надлежния ред за установяване на употребата на алкохол и/или наркотични вещества или техни аналози, след като е бил наказван за някое от тези деяния по административен ред.

Оказа се, че Георгиев не само е бил наказван за същото деяние, когато то още не е било считано за престъпление. А и че е „рецидивист“ с две предишни аналогични нарушения, както се вижда от шофьорското му досие.

Тогава му наложили административно наказание глоба от 700 лв. и дори е бил задържан за 24 часа от полицията.

Много любопитно е да се научи не само как с такава биография в КАТ-София Георгиев е влязъл в листата на кандидати за общински съветници по предложение на ПП. А после след избирането му е станал член на три комисии, една от които е за транспорта и безопасността на движението.

Сигурно и той като лидера му Кирил Петков е подписал пред партията си декларация, че шофьорското му досие е чисто и сега никой няма да го търси за документ с невярно съдържание.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени