Connect with us

Нюзрум

Извънредна вест за Копейкин! Съдът реши съдбата му

Published

on

Софийският районен съд оправда изцяло Костадин Костадинов, лидер на партия “Възраждане”, по обвинението за това, че е всял паника в населението чрез свои изказвания свързани с наличностите в складовете на държавния резерв, както и с противоепидемичните мерки по време на пандемията, в интервю на 13 март 2020 г. 

Решението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок, пише Блиц.

Според съдебния състав обвинението на Костадинов не е коректно конструирано, защото е повече политическо говорене, лишено от конкретика. Също така отбеляза, че той е обвинен по чл. 326 ал. 1 от НК, което касае основно класическите случаи на подаване сигнали за бомби.

Съдът посочи, че няма пряк умисъл зад думите на Костадинов, тъй като информацията, която споделя в интервюто си, е подадена преди това от пиарът му. Съдът обаче отбеляза, че в думите на Костадинов относно липса на тонове кашкавал и сирене от складовете на резерва има дезинформация, тъй като се позовава на данни в медиите в предходен период.

Съдът оправдава Костадинов за това, че е предал чрез конкретно изявление заблуждаващи знаци за тревога в национален ефир, по време на пандемия и въведено извънредно положение.

По време на днешното заседание Костадин Костадинов не присъства, тъй като е възпрепятстван. Също така не присъства и представител на Софийска районна прокуратура.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени