Connect with us

Нюзрум

Сметище пред палата на партиен лидер в Бояна, комшиите му са в потрес (СНИМКИ)

Published

on

Зелените площи в непосредствена близост до имението на Слави Трифонов, който се намира в богаташкия квартал Бояна в подножието на Витоша, се превърна в сметище. Това алармират комшии на Дългия във фейсбук. Те призовават фирмата, ангажирана с чистотата, да вземе незабавно мерки. Сред най-засегнатите от системното замърсяване е и улицата, на която е 5-етажният дворец на лидера на ИТН. Хората се оплакват, че служителите на фирмата обръщали внимание само на тротоарите, но не и на зелените площи, където се трупали боклуците.

„Ежедневно ставаме свидетели как се мете тротоарът, но не и площадките. Парадоксално е да метат постоянно, а боклуците си стоят. Визирам всички главни улици в квартала и площадите“, пише комшията на Слави Илиян Пандарски, предава Ретро.  

Самият Трифонов ежедневно преминава по най-занемарената улица. Освен това имението му се води по адрес на нея, но е отделно чрез няколкокилометров частен път. Строежът на 5-етажния палат започна през 2014 г., но той живее там отскоро. Според данните в официалната му имуществена декларация, подадена към КПКОНПИ, къщата се простира на 916 квадрата, а парцелът заедно с двора е 1199 кв.м. Цената, която Дългия е посочил, е 1,3 млн. лв., но според експерти след ръста на цените, сумата е много по-внушителна. 

Палатът на Слави

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени