Connect with us

Fake Harvard

Спипаха ги! Кирил Петков се прегръща с единия от обвиняемите по ОПГ-то с Петя Банкова (СНИМКА)

Published

on

Кирил Петков лъсна в обща снимка със Стефан Димитров от ОПГ-то в агенция „Митници“. На кадъра, който се появи в групи в социалната мрежа „Фейсбук“, виждаме двамата прегърнати и можем да предположим, че съпредседателят на „Продължаваме промяната“ и Димитров-син, който беше оставен в ареста, най-вероятно се познават, а не е снимка на Петков със случаен гражданин, направена преди или след предизборна среща, например.

Припомняме, че директорът на Агенция „Митници“ Петя Банкова и Стефан Димитров, който също е обвиняем по случая, бяха оставени в ареста. Това реши в събота Софийски градски съд след двучасово заседание по гледане на мерките за неотклонение на обвиняемите. По време на заседанието стана ясно, че срещи на двамата са били заснети от охранителните камери на петзвезден хотел край Правец.

Съдия Тони Гетов каза, че „по делото има доказателства, че има десетки разговори между Банкова и Стефан Димитров. Има експертиза, от която е видно, че двамата се срещат в хотел в Правец.

В разговори са обсъждали дейността на Агенция „Митници“. Съдът отбелязва, че в първоначално в разпита си като обвиняема Банкова е отрекла да познава баща и син Димитрови, но както доказателства от СРС-та, така и от свидетелски показания е установено, че ги познава.

„Съдът не се доверява на обясненията на обвиняемите. СРС-та свидетелствата за проведени десетки разговори между Петя Банкова и Стефан Димитров. Обвиняемата запознава Димитров с различни аспекти на своята дейност като директор на Агенция „Митници“. СРС-та показват и няколко срещи между Петя Банкова и Живко Коцев.

Какво стои зад ареста на шефката на митниците и оставката на главния секретар на МВР

Притеснителното в случая е, че срещата между двамата административни ръководители е посредством лице, което прави скъпи подаръци“, каза в съдебна зала съдия Гетов.

Снимков материал показвал как Банкова се среща с главния секретар на МВР Живко Коцев на летище София, за която се твърди, че била организирана от Стефан Димитров.

„Има снимки от летище София. Те са на Димитров, Коцев и друга обществена личност. На тях се вижда кутия с часовник, който Коцев слага на ръката си“, каза съдията.

По делото имало СРС-та, които показвали разговори между Банкова и Димитров за дейността на митниците.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени