Connect with us

Нюзрум

Дългогодишен депутат заговори за промени в кабинета „Главчев“, всичко става ясно на тази дата

Published

on

Вече е ясно, че изборите ще са 2 в 1 – за предсрочните за национален парламент ще са заедно с редовните за Европейския парламент – на 9 юни. Очаква се президентът Румен Радев официално да ги насрочи чрез указ във вторник – 9 април. На същата дата ще бъде назначено и служебното правителство, предложено от Димитър Главчев.

„Възможно е до вторник да има промени в предложеното служебно правителство. Вървят скандали, основно с номинацията на министъра на вътрешните работи“, каза в предаването „Тази събота“ проф. Екатерина Михайлова, дългогодишен депутат и преподавател по конституционно право.

Тя напомни, че съгласно промените в Конституцията парламентът ще работи до заклеването на новите депутати, служебният кабинет ще се закълне пред Народното събрание, но на практика няма да може да бъде сменено от тях. 

По нейно мнение може да се получа така, че депутати да получават по две заплати, ако са част от предходния и новия парламент.

Бързаше се с промените в Конституцията в частта с политиката и това доведе до недоглеждане на някои текстове, коментира Михайлова.

По думите ѝ предизборната кампания вече е започнала и е доста кална. Тя препоръчва на депутатите да излязат в отпуск преди вота и да обърнат повече внимание на избирателите.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени